Μητέρα χάνει την επιμέλεια του γιου της γιατί είναι “υπερβολικά θηλυπρεπής”

12/01/2017

Η μητέρα ενός 13χρονου αγοριού έχασε την επιμέλεια του λόγω “θηλυπρέπειας” του παιδιού.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Mattino di Padova, το δικαστήριο ανηλίκων στην ιταλική πόλη της Πάδοβας, στην περιφέρεια του Βένετο της βόρειας Ιταλίας, αποφάσισε ότι το αγόρι πρέπει να μεταφερθεί μακριά από το σπίτι.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το αγόρι πήγε στο σχολείο φορώντας σκιά στα μάτια, γκλίτερ στο πρόσωπο ενώ είχε βαμμένα τα νύχια του. Σύμφωνα με τη μητέρα του, ο νεαρός απλά είχε ντυθεί για ένα Halloween party.

O δικηγόρος της οικογένειας εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση αυτή, καθώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αγοριού.

“Οι κοινωνικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αυτές οι θηλυπρεπείς συμπεριφορές οφείλονται στη μητέρα και τις αδερφές του αγοριού, ως πρότυπα”.

H απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στο ιστορικό της οικογένειας, μιας και στο παρελθόν οι δυο γονείς έχουν βρεθεί στα δικαστήρια. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα του αγοριού κατηγόρησε τον πατέρα ότι κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί. Αθωώθηκε όμως λόγω έλλειψη στοιχείων. Οι κατηγορίες οδήγησαν στην μερική απώλεια της επιμέλειας του παιδιού, το οποίο έπρεπε να επισκέπτεται ένα κέντρο κάθε μέρα για 12 ώρες.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Männer, στο κέντρο πρόσεξαν τη θηλυπρεπή συμπεριφορά του αγοριού και το ανέφεραν στις κοινωνικές υπηρεσίες. Η έρευνα που διεξήχθη στη συνέχεια κάνει λόγο για “διαταραχή προσωπικότητας”.

“Στις σχέσεις του με τους συμμαθητές και τους ενήλικες είναι επιθετικός, προκλητικός, αγενής και τείνει να είναι εκκεντρικός. Έχει την τάση να πιστεύει ότι με κάθε τρόπο είναι διαφορετικός…”

Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι ο “συναισθηματικός του κόσμος φαίνεται να συνδέεται σχεδόν αποκλειστικά σε γυναικείες μορφές και η σχέση του με τη μητέρα χαρακτηρίζεται από πτυχές εθισμού με επακόλουθη δυσκολία γενετήσιου προσανατολισμού”.

Ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε την απόφασή του δικαστηρίου σκανδαλώδη και άσκησε έφεση.




Δες και αυτό!