Τρανς άνδρας στη Βρετανία: “Ήθελα απεγνωσμένα να κάνω ένα παιδί”

09/01/2017

Την απόφαση να αποκτήσει το δικό του παιδί πήρε ο Χέιντεν Κρος, ένας 20χρονος τρανς άνδρας από την Βρετανία, ο οποίος μάλιστα αναζήτησε δωρητή σπέρματος μέσα από το διαδίκτυο.

Ο Κρος, που διανύει ήδη τον 4ο μήνα, μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Sun“Θέλω τα καλύτερα για το μωρό. Θα είμαι ο καλύτερος μπαμπάς. Ξεκίνησα τη μετάβαση πριν από 3 χρόνια, παίρνοντας ανδρικές ορμόνες. Ήθελα όμως απεγνωσμένα να κάνω ένα παιδί. Στράφηκα στο Internet για να βρω έναν δότη. Βρήκα μέσα από το Facebook”.

O ίδιος, βέβαια, τόνισε ότι μετά τη γέννα θα συνεχίσει της διαδικασία μετάβασης, σημειώνοντας ότι ανησυχεί λίγο για τις αντιδράσεις που ίσως αντιμετωπίσει.

“Ανησυχώ για την εικόνα που θα έχω και για το τι θα λέει ο κόσμος για μένα. Νομίζω ότι μερικοί θα με κρίνουν για το ότι είμαι τρανς και έγκυος. Αλλά είμαι χαρούμενος που το κάνω και ελπίζω να εμπνεύσω και άλλους να είναι ευτυχισμένοι με τον εαυτό τους”… Νομίζω ότι θα το πω στο παιδί γιατί έχει δικαίωμα να ξέρει. Θα το μεγαλώσω σε τρανς περιβάλλον, οπότε δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Για την γενιά μας, το τρανς είναι κάτι συνηθισμένο.




Δες και αυτό!