Η εκπομπή του ΣΚΑΪ για το έναν χρόνο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα

04/01/2017

Με το σύμφωνο συμβίωσης και τον έναν χρόνο από την ψήφισή του καταπιάστηκε εχθές η εκπομπή “ΤΩΡΑ” στον ΣΚΑΪ με τη Μαρία Αναστασοπούλου. 

Στα πλαίσια της εκπομπής παρουσιάστηκε σε συντομία η ιστορία του συμφώνου στην Ελλάδα από τον Πέτρο Κιρκιλή ενώ στη συζήτηση συμμετείχε και ο πολιτικός επιστήμων και ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ Γιώργος Κουνάνης.

https://youtu.be/WZNEe8HVz4k?t=2

Σχολιάζοντας αργότερα τη συμμετοχή στην εκπομπή, ο Γιώργος Κουνάνης έγραψε στο Facebook.

“Mιλήσαμε για τον ένα χρόνο Ισότητα στο Σύμφωνο Συμβίωσης (όχι ακριβώς Ισότητα βέβαια καθώς τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν ακόμη δικαίωμα στην παιδοθεσία, την παρένθετη κυοφορία, την αναδοχή ή/και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή παρ’ότι τα ετερόφυλα ζευγάρια έχουν αυτά τα δικαιώματα). Επίσης μιλήσαμε για τα επόμενα βήματα στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητάς μας όπως τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου (χωρίς ιατρικές και δικαστικές προϋποθέσεις και με τα τρανς άτομα εκτός κι ενδιάμεσα του διπόλου των φύλων να περιλαμβάνονται) και την Ισότητα στο Γάμο…”

Στην εκπομπή έγινε επίσης αναφορά και στο αφιέρωμα του Antivirus σχετικά με τον 1ο χρόνο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά τον αριθμό των ομόφυλων ζευγαριών που έχουν κάνει αυτό το βήμα καθώς και προσωπικές μαρτυρίες κάποιων απ΄αυτών.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!