Αυτά είναι τα πιο νόστιμα, γρήγορα και εύκολα μπιφτέκια λαχανικών που μπορείς να φτιάξεις αλλά και να φας. Μπορείς να τα σερβίρεις με ρύζι, με πατάτες ή σαν ορεκτικά. Σήκωσε λοιπόν τα μανίκια σου και ξεκίνα να μαγειρεύεις.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαιντανό
  • Ελαιόλαδο
  • 1½ κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 4-5 καπνιστή γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Πως να το φτιάξεις:

  • Βγάλε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και αφού τις κόψεις στην μέση κατα μήκος βάλτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 15′.
  • Χτύπα στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μαιντανό με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Φρόντισε να μην γίνουν λάσπη.
  • Άδειασέ τα σε ένα μπολ, στο ίδιο μπολ τρίψε με έναν τρίφτη το καρότο, το κολοκύθι και την μελιτζάνα αφού τις ξεπλύνεις απο το αλατόνερο. Πρόσθεσε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την φρυγανιά, το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο.
  • Ζύμωσε με τα χέρια το μείγμα και αφου ομογενοποιηθεί βάλτο στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξει.
  • Άναψε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Πλάσε μπιφτέκια με απαλές κινήσεις και αφού τα απλώσεις στο ταψί βάλτα στο φούρνο στο γκρίλ για 15 λεπτά, έπειτα γύρισε τα απο την άλλη πλευρά για άλλα 15 λεπτά.
  • Φυσικά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο την ένταση του φούρνου σας, οποτε να έχεις τον σου.

Καλή όρεξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου. Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας. Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)