Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Oι κεφτέδες του εργένη

Ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς ζείτε την εργένικη ζωή, άλλοι δεν έχετε τον χρόνο, την υπομονή, ούτε την γνώση για να μαγειρέψετε πολύπλοκα και πολύ νόστιμα πράγματα. Έτσι λοιπόν έχω αποφασίσει να μετατρέψω όλες εκείνες τις πεντανόστιμες αλλά και πολύπλοκες συνταγές σε απλές διαδικασίες. Φτιάχνοντας αυτούς τους κεφτέδες, πίστεψε με, θα ξεπεράσεις και την μαμά σου… ίσως και την γιαγιά σου.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 600 γρμ μοσχαρίσιο κιμά
  • 300 γρμ περίπου μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό (όταν πήγα σχολείο έτσι μου έμαθαν να το γράφω)
  • 30 γρμ. δυόσμο (2 χούφτες περίπου)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο

Πως να το φτιάξεις:

Σε ένα βαθύ σκεύος μούσκεψε το ψωμί, με νερό.

Χτυπάς σε ένα μπλέντερ … τι εννοείς δεν έχεις μπλέντερ; Χτύπα στον καινούριο σου γείτονα. Χτυπάς στο μπλέντερ του καινούριου σου γείτονα το κρεμμύδι, το αυγό, τον δυόσμο (μονο τα φυλλαράκια χωρις τα κοτσάνια),την πάπρικα και το ελαιόλαδο. Σε ένα σκεύος βάλε τον κιμά και πρόσθεσε το μείγμα που έχεις στο μπλέντερ του γείτονα.

Πρόσθεσε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο πιπέρι. Πρόσθεσε και το ξύδι και ζύμωσε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στύψε πολύ καλά με τις χούφτες σου το ψωμί, να μην έχει υγρά και αφού αφαιρέσεις τα χοντρά κομμάτια απο την κόρα πρόσθεσε το στο σκεύος με τον κιμά.

Πλάσε μικρά μπαλάκια. Αν έχεις ζυγαριά υπολόγισε τα στα 45 περίπου γραμμάρια το κάθε ένα. Θα ψηθούν τέλεια.

Τώρα έχεις 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να τα τηγανίσεις σε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο, η δεύτερη επιλογή είναι να τα στρώσεις σε ένα λαδωμένο ταψί και να τα ψήσεις στους 180 βαθμούς στον φούρνο.

Το αποτέλεσμα; Το σπίτι σου θα μοσχοβολήσει σπιτικό φαγητό, που θα το έχεις φτιάξει εσύ. Θα πάθεις πλάκα με το πόσο νόστιμο φαγητό έχεις φτιάξει ακόμα και αν δεν έχεις ξαναμαγειρέψει… ασε που καταφερες επιτέλους να γνωρίσεις και τον γείτονα.

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




Δες και αυτό!