Τα 3 πιο “απαγορευμένα” LGBT βιβλία για το 2016

11/12/2016
t

Αρκετά από τα βιβλία που απαγορεύονται σε βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία & e-shops έχουν τα κάνουν με LGBT θεματολογία, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA). Κάθε χρόνο, το Γραφείο Πνευματικής Ελευθερίας του οργανισμού συλλέγει αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις απόπειρες που γίνονται για την απαγόρευση αυτών βιβλίων. Ανάμεσα στη φετινή 10αδα και τρία που σχετίζονται με την κοινότητά μας.

Ι Am Jazz  (Jessica Herthel & Jazz Jennings)

Καταλαμβάνοντας την 3η θέση το “I Am Jazz” αποτελεί το LGBT βιβλίο που απαγορεύτηκε όσο κανένα άλλο τόσο στις ΗΠΑ, όσο και αλλου. Η πραγματική ζωή της Jazz Jennings, ενός τρανς κοριτσιού, αποτυπώνεται στις σελίδες αυτές, ως εκπαιδευτικός οδηγός για παιδιά και γονείς!


Beyond Magenta: Transgender Teens Speak Out (Susan Kuklin)

Στο νούμερο 4 της λίστας ακόμη ένα βιβλίο που καταπιάνεται με θέματα φύλου. Εδώ ένα νεαρό τρανς αγόρι εξερευνά τις έννοιες και διαστάσεις του φύλου, καθώς και τις κοινωνικές αντιλήψεις γύρω απ΄αυτό.


Two Boys Kissing (David Levithan)

Ο αγαπημένος συγγραφέας των New York Times, David Levithan, μας διηγείται την πραγματική ιστορία δύο 17χρονων αγοριών που αποφασίζουν να πάρουν μέρος σ΄έναν μαραθώνιο φιλιού με στόχο να σπάσουν το ρεκός γκίνες και “καταφέρνει” να φτάσει στο νούμερο 10 της λίστας!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!