Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Σουφλέ vegan!

Τα περισσότερα μηνύματα που λαμβάνω τελευταία και ζητούν συνταγές αφορούν βίγκαν ιδέες και νόστιμες γρήγορες λύσεις.

Είτε είσαι vegan είτε οχι… αυτή είναι μια πολύ νόστιμη ιδεα, για να ξεφύγεις απο την καθημερινά σου δίνοντας στο σώμα σου απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπόλικη ενέργεια.

Τι θα χρειαστείς:

  • 500 γρμ. πέννες (βρασμένες 6 λεπτά)
  • 5 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 10 τοματίνια
  • 2 μεγάλα πλευρώτους μανιτάρια
  • 1 μπρόκολο μεσαίο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 300 γρμ. φυτικό τυρί τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα του τσαγιού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Καπνιστή γλυκιά πάπρικα, αλάτι
  • 50 γρμ. Καλαμποκάλευρο (προαιρετικό)

Πως να το φτιάξεις:

Αρχικά βράσε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Τις στραγγίζεις καλά και χωρίς να τις ξεπλύνεις τις στρώνεις σε ένα ταψί ή πυρέξ. Πρόσθεσε το ταχίνι και 100 γραμμάρια περίπου από το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε να πάει παντού. Άφησε το σε μια άκρη και άναψε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για προθέρμανση ώστε να γλυτώσεις χρόνο.

Ψιλόκοψε το σκόρδο, κόψε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε χοντρά μεγάλα κομμάτια, κόψε τις κορφές απο το μπρόκολο και τα τοματίνια στην μέση κατα μήκος. Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις με 3 κουταλιές καυτό ελαιόλαδο τις κορφές από το μπρόκολο και αφου τα ανακατέψεις ευγενικά να ροδίσουν από όλες τις πλευρές 2-3 λεπτά μετά πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Συνεχίζεις να σωτάρεις για 2 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε το σκόρδο και τα τοματίνια. Αλάτι και πάπρικα. Άφησε να βράσει για 2-3 λεπτά και στρώσε το, πάνω απο τις πένες στο ταψί. Κάλυψε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και πασπάλισε με καλαμποκάλευρο για περισσότερο άρωμα και χρώμα.

Βάλε το στο φούρνο και χαμήλωσε το φούρνο στους 170 βαθμούς. 20 λεπτά μετά το φαγητό είναι έτοιμο.

Τips:

Πριν το κόψεις άφησε το ταψί για 10 λεπτά σε κρύα επιφάνεια. Έτσι θα κοπεί πιο εύκολα και δεν θα σκορπιστεί στο πιάτο.

Καλη επιτυχία!

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!