Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Καυτερές φτερούγες σε 20′

Ο χειμώνας έχει επανέλθει για τα καλά και πληθαίνουν οι βραδιές που οι φίλοι μαζεύονται σπίτι για ένα chill out με κρασί και μουσική.

Αν θες να τους καταπλήξεις σου έχω μια πολύ γρήγορη εύκολη και νόστιμη συνταγή για finger food.

received_10209772804709923-1

Θα χρειαστεις:

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1 κούπα (250 γρμ) Αλεύρι
  • 1 κούπα (250 γρμ) Καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. Καπνιστή πάπρικα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα (250 γρμ) γάλα φρέσκο
  • 3 έως 5 κ.σ. Tabasco (ανάλογα πόσο καυτερές θέλεις να γινουν)
  • Αλάτι
  • Ηλιελαιο για τηγάνισμα.

Πώς να το φτιάξεις:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και το Tabasco. Μέσα βυθίζεις τις φτερούγες και τις ανακατευεις να πάει παντού το μείγμα.

Σε ένα τηγάνι βάλε περίπου 1 δάχτυλο ηλιελαιο και βάλτο σε δυνατή φωτιά. Μέχρι να κάψει το λάδι σε ένα μπολ ανακατευεις τα 2 άλευρα με το αλάτι και την πάπρικα.

Παίρνεις 4 φτερούγες κάθε φορά χωρίς να τις στραγγίζεις από τα υγρά τις παναρεις με το αρωματικό πλέον αλεύρι και τις τοποθετείς μια μια στο τηγάνι μέχρι να το γεμίσεις. Λογικά θα χρειαστεί να το κάνεις 3-4 φορές ανάλογα το μέγεθος του τηγανιου σου.

Φουντ στάιλινκ:

Σερβίρεις σε μια πιατέλα ή μεγάλο πιάτο τις χρυσές καυτερές φτερούγες στην μέση τοποθέτησε ένα κρασοπότηρο με μια δροσερή σάλτσα. Το πιο εύκολο είναι απλό στραγγιστό γιαούρτι. Έτσι θα παντρεψεις το καυτερό με το δροσερό.

Καλή επιτυχία.

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




Δες και αυτό!