Υπ. Δικαιοσύνης: “Εντός των επομένων ημερών θα δοθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου” (βίντεο)

02/12/2016

Εντός των επόμενων ημερών στη δημόσια διαβούλευση και σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα η ψήφισή της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ.Κοντονή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση στην εργασία.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναφέρθηκε –διότι ακούστηκε από ορισμένους που ίσως δεν το γνωρίζουν, καλοπροαίρετα, εγώ είμαι άνθρωπος καλής πίστης και πιστεύω ότι έτσι λέγονται πάρα πολλά από του Βήματος της Εθνικής Αντιπροσωπείας- ότι πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα στα θέματα ισότητας και αποδοχής συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Θέλω να ανακοινώσω στην Εθνική Αντιπροσωπεία ότι όποιοι μας καλούν, κρούουν θύρες ανοικτές. Ήδη έχει τελειώσει τις εργασίες της η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, εντός των επομένων ημερών θα δοθεί σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα από την Εθνική Αντιπροσωπεία. Θα έρθει σε συζήτηση και σε ψήφιση.




Δες και αυτό!