“Ντροπή και αίσχος” στη Βουλή των ΗΠΑ με αφορμή τροπολογία για τα LGBT+ δικαιώματα

28/11/2016

Έντονες αντδράσεις σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, όταν η Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία που αφορούσε στα LGBT+ δικαιώματα.

H τροπολογία αυτή απαγορεύει σε εργολάβους του Δημοσίου να αναλαμβάνουν έργα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αν παραβίαζουν τα δικαιώματα ή ακολουθούν πολιτικές διακρίσεων απέναντι στα LGBT+ άτομα. Δυστυχώς όμως δεν έλαβε -οριακά- την πλειοψηφία του σώματος, μιας και καταψηφίστηκε από τους Ρεπουμπλικανούς (213 κατά έναντι 212 υπέρ).

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών, οι οποίοι φωνάζοντας “Ντροπή!” και “Αίσχος!”, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά των Ρεπουμπλικάνων συναδέλφων του.

Ο Πάτρικ Μαλόνι, Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης και εισηγητής της τροπολογίας, κατηγόρησε προσωπικά τον πρόεδρο της Κ.Ο. των Ρεπουμπλικάνων, Κέβιν Μακ Κάρθι, ότι εκβίασε βουλευτές του κόμματός του να αλλάξουν την ψήφο τους.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων υποστήριξε ότι για την απόρριψη της τροπολογίας ευθύνεται ο ίδιος ο Μαλόνι, καθώς, σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, συμπεριφέρθηκε προκλητικά προς βουλευτές.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!