Premier League: “Δεν υπάρχει χώρος για ομοφοβία στο γήπεδο”

27/11/2016

Oι αθλητικές οργανώσεις Premier League, Premiership Rugby, Football Association, English Football League και Rugby Football Union συνεργάζοναι με το Stonewall για να δείξουν σε αθλητές και οπαδούς ότι η ομοφοβία δεν έχει καμία θέση στον αθλητισμό.

Πρόσφατη έρευνα LGBT οργανισμού έδειξε ότι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εκφράσουν ομοφοβική διάθεση στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Με αφορμή την έρευνα αυτή δημιουργήθηκε η καμπάνια των “Rainbow Laces”. Μια συμβολική πράξη “πολύχρωμων κορδονιών” που υπενθυμίζει τις τρομακτικές επιπτώσεις της ομοφοβιάς στο αθλητικό περιβάλλον.

Αυτό Σαββατοκύριακο μάλιστα σε κάθε διοργάνωση της Premier League, προβάλλεται μια διαφήμιση της εκστρατείας, ενώ οι παίκτες φορούν τα rainbow κορδόνια.

“Η Premier League έχει να κάνει με το συναρπαστικό και απρόβλεπτο ποδόσφαιρο που είναι για τον καθένα, οπουδήποτε”, δήλωσε Richard Scudamore της Premier League.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!