Μήνυμα ενότητας από Κλίντον: Να δώσουμε μία ευκαιρία στον Τραμπ να ηγηθεί

10/11/2016

Την ελπίδα της ότι η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι επιτυχημένη «για όλους τους Αμερικανούς» αλλά και την απογοήτευσή της για την ήττα των Δημοκρατικών, εξέφρασε κατά την πρώτη ομιλία της με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, η Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποδειχθεί επιτυχημένος πρόεδρος «για όλους» τους Αμερικανούς: «Οφείλουμε να διατηρήσουμε ‘ανοικτό μυαλό’ και να του δώσουμε την ευκαιρία να ηγηθεί», σημείωσε, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και προτρέποντας τους πολίτες να συνεργαστούν παρά τις διαφορές τους. «Μαζί είμαστε δυνατότεροι και μπορούμε περισσότερα, μπορούμε να πάμε πιο μακριά»

Μιλώντας από ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, η Κλίντον ομολόγησε πως λυπάται «όπως και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί» με τους οποίους μοιράζεται κοινές αξίες και όνειρα. Η ήττα των δημοκρατικών «είναι επίπονη, και θα παραμείνει επίπονη για πολύ καιρό», δήλωσε.

Προεκλογικά, «παλέψαμε για όλους: για τους μετανάστες, την κοινότητα ΛΟΑΤ, τους ανθρώπους με αναπηρία», σημείωσε. «Η συνταγματική δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια αλλά όλη την ώρα. Πρέπει να κάνουμε την οικονομία να δουλέψει για όλους, να σπάσουμε κάθε εμπόδιο που εμποδίζει τους Αμερικανούς να πετύχουν τα όνειρά τους».

«Το έθνος μας είναι πιο βαθιά διαιρεμένο από όσο νομίζαμε, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε μπροστά», (…) Αυτή ήττα πονάει αλλά ποτέ μην σταματήσετε να πιστεύετε πως το να παλεύετε για αυτά που αξίζουν, έχει σημασία», υπογράμμισε κλείνοντας, φανερά συγκινημένη, η Χίλαρι Κλίντον.

πηγή: skai.gr




Δες και αυτό!