Υπερήφανοι Γονείς: η νέα ομάδα υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ παιδιά

01/11/2016

Μια νέα ομάδα υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ παιδιά ξεκίνησε πριν λίγο καιρό της δράση της. Είναι οι “Υπερήφανοι Γονείς”, που εχουν ως στόχο την υποστήριξη, τη ενδυνάμωση και την πληροφόρηση των γονέων, έτσι ώστε να σταματήσουν την ανακύκλωση αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων γύρω από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη συντονισμού της ομάδας, κ. Εύα Σπίνου (Ψυχολόγος): “Η 1η συνάντηση της ομάδας Γονέων με ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, έλαβε χώρα την 1η Απριλίου 2016. Πράγματι, ήταν σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα η συνεύρεση στον φιλόξενο χώρο του καφέ-μπαρ ΚΟΛΑΖ στον Κεραμεικό εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής. Όμως κάθε άλλο παρά ψέμα αποδείχτηκε. Σε αυτή και στις επόμενες συναντήσεις που ακολούθησαν, κάθε δεύτερη Παρασκευή, στο AMOQA (Athens Museum Of Queer Arts) πλέον, οι γονείς έδειξαν με την παρουσία τους πόσο μεγάλη ανάγκη υπήρχε για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Ανάγκη για επικοινωνία, μοίρασμα προβληματισμών, σκέψεων και συναισθημάτων, ανάγκη για κοινωνικοποίηση σε ένα ασφαλές και μη επικριτικό περιβάλλον. Ο συντονισμός της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί την υλοποίηση ενός προσωπικού μου οράματος και γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Στέλλα Μπελιά από τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», η οποία βοήθησε καταλυτικά στην πραγματοποίησή του. 

Μιλώντας για την ομάδα, η Στέλλα Μπελιά απο τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, δήλωσε: “Συχνά, σε διάφορες εκδηλώσεις μάς προσέγγιζαν γονείς που τα παιδιά τους αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ, με την επιθυμία να μάθουν πώς θα μπορούσαν να είναι δίπλα τους και στο πλευρό τους αλλά και εκφράζοντας την διάθεση για αυτομόρφωση, επαφή και μοίρασμα του δικού τους βιώματος με άλλους γονείς. Όταν το αίτημα της δημιουργίας μιας ομάδας για γονείς με ΛΟΑΤΚΙ παιδιά έγινε σαφές από πολλούς γονείς, σκεφτήκαμε πως ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί . Η πολύτιμη βοήθεια της Εύας Σπίνου στον συντονισμό αυτής της ομάδας και η αγάπη των γονιών που την πλαισίωσαν, τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», οδήγησαν σε αυτή τη συλλογικότητα που μετά από κάθε συνάντηση αποκτά όλο και πιο ισχυρούς δεσμούς. Ελπίζουμε κι άλλοι γονείς να βρουν το δρόμο προς την ομάδα και να την εμπλουτίσουν με το δικό τους μοναδικό χρώμα…

Από το ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στο Athens Pride 2016, με την ευγενική υποστήριξη των “Οικογενειών Ουράνιο Τόξο”.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
τηλ: 6907554509

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!