Σχολεία για να «καταπολεμήσει» την ομοφυλοφιλία θέλει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

01/11/2016

Μιλώντας στην Αιμιλία Κενεβέζου, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, έκρινε ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί εκτροπή από τη φύση, διατυπώνοντας την άποψη ότι ένας μοναχός ο οποίος έρχεται ενάντια στη φύση δίνει πολύ πιο δύσκολο αγώνα από ένα ομοφυλόφιλο ο οποίος πιο εύκολα μπορεί να έρθει ενάντια σε κάτι αφύσικο, όπως η ομοφυλοφιλία.

«Το αφύσικο πιο εύκολα το υπερπηδάς και όμως έχουμε καταξιωμένους κληρικούς που έζησαν μία όμορφη πνευματική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Εκκλησία της Κύπρου, προσανατολίζεται προς την δημιουργία σχολείων, τα οποία θα συντείνουν προς τον στόχο της καλλιέργειας ορθών κατευθύνσεων σε παιδιά.

Υπήρξε στόχος, όπως είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος για τη δημιουργία τέτοιου είδους εκπαιδευτηρίων από παλαιότερα, εντούτοις αναβλήθηκαν οι σχεδιασμοί λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Εντούτοις μέχρι τον Σεπτέμβριο, συνέχισε θα ετοιμαστούν δέκα νηπιαγωγεία με στόχο μέσα σε δύο χρόνια να γίνουν δημοτικά και σε έξι έτη γυμνάσια και λύκεια, στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές, από τους οποίους θα έχουν την απαίτηση να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι που να είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Δείτε τι ακριβώς δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

πηγή: i-eidisi.com




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!