Kαλωσόρισες στη νέα στήλη μαγειρικής του Antivirus Magazine. Είμαι ο Χάρης Αλεξανδρής και σκοπός μου είναι να δώσω νέες ιδέες σε όσους αγαπούν την μαγειρική, αλλά και εύκολες προτάσεις γεμάτες γεύση για όσους δεν έχουν το χρόνο και την εξοικείωση με την κουζίνα. Η κάθε συνταγή που θα ακολουθήσει θα απαιτεί κατα μέσο όρο περίπου 30 λεπτά και πίστεψε με θα είναι πολύ πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε με την αυθεντική συνταγή για μια Roma carbonara. Με λίγα χρήματα και μετά από μόλις 30 λεπτά, θα είναι έτοιμη στο πιάτο σου.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρμ. Λιγκουίνι
  • 200 γρμ. Μπέικον χοντροκομμένο
  • 200 γρμ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
  • 250 ml. (1 νεροπότηρο) λευκό κρασί
  • 4 αυγά
  • 100 γρμ. (3 κ.σ. )Παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρμ. (1 κ.σ.) Βούτυρο
  • 3-4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • Αλάτι, πιπέρι

carbonaraΠως να τη φτιάξεις:
Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας σοτάρεις με το βούτυρο το μπέικον και όταν πάρει χρώμα πρόσθεσε το κρεμμύδι. Όταν πάρουν καφέ χρώμα σβήσε με το κρασί και αφήσε την σάλτσα να βράσει μόνο για 2 λεπτά. Έπειτα κατέβασε την από την φωτιά.

Αφού σουρώσεις τα μακαρόνια χωρίς να τα ξεπλύνεις με κρύο νερό τα ξαναβάζεις στην ίδια κατσαρόλα αφου πρωτα την σκουπίσεις να μην έχει υγρά. Ρίξε την σάλτσα που έχεις στο τηγάνι και άφησε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Τέλος χτύπησε τα αυγά με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Πρέπει να έχουν την υφή της κρέμας.
Ρίξε το στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μακαρόνια δυο τρεις φορές με μια κίνηση απο κάτω προς τα πάνω.

Αυτό ήταν… τόσο απλό.

Tips & Tricks:
Για να πετύχεις το μακαρόνι να έχει τέλεια υφή βράσ ‘το θα πρέπει το νερό να είναι δεκαπλάσιας ποσότητας με τα ζυμαρικά. Δηλαδή στα 500 γρμ λιγκουίνι βάλε 5 λιτρα νερό.

Βράσε τα μακαρόνια 1 λεπτό λιγότερο απο ότι λέει η συσκευασία μην ξεχνάς οτι θα ξαναβάλεις τα μακαρόνια σε διαδικασία βρασμού.

Για να μην παιδεύεσαι να μετράς τις ποσότητες αγόρασε ένα πακέτο μπέικον 200 γρμ και αφου το κόψεις υπολόγισε με το μάτι την ποσότητα κρεμμυδιού που χρειάζεσαι.

Μην βάλεις ρετσίνα αντί για κρασί, δίνει στο αποτέλεσμα ξινή γεύση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)