Νικολόπουλος: “Δεν συντρέχει λόγος να αρθεί η ασυλία μου από τη μήνυση της Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας”

25/10/2016
EUROKINISSI

Να μην γίνει δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας του, ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με υπόμνημά του, το οποίο απέστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «απαντώντας» κατ’ αυτό τον τρόπο στη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας- Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής συμμετείχε, ως γνωστόν, στην εκπομπή «Αυτοψία», με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ και είχε διατυπώσει τις απόψεις του για τον γάμο, τα ομόφυλα ζευγάρια, τα σχετικά νομοθετήματα κ.ο.κ.

Μηνύθηκε δε, διότι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας θεώρησε ότι προσβλήθηκαν τα μέλη της από τις απόψεις του Νίκου Νικολόπουλου.

Με το υπόμνημά του ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν αποδέχεται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Από καμία φράση μου δεν προκύπτει προτροπή ή διέγερση ή υποκίνηση οπιουδήποτε τρίτου προς τέλεση οπιουδήποτε αδικήματος είτε σε βάρος της δημόσιας τάξης, είτε σε βάρος της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας ή της ελευθερίας των μηνυτών ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Στην επίμαχη εκπομπή διετύπωσα ως Έλληνας Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Ελλάδος και ως Έλληνας πολίτης, εμφορούμενος από τις αρχές της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως και Εκκλησίας, τις απόψεις μου και την δημόσια κριτική μου για σχετικό νομοσχέδιο που θα έφερνε στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία, της οποίας διετέλεσα βουλευτής επί πολλές βουλευτικές περιόδους.

Μάλιστα εκείνες τις ημέρες στην Ευρωβουλή οι Ευρωβουλευτές του κ. Α. Σαμαρά είχαν εγκρίνει με την ψήφο τους το περίφημο ψήφισμα Λούνατσεκ με τέτοιου περιεχομένου οδηγίες.

Ο λόγος μου περιείχε αναφορές στα διδάγματα της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης και στις αρχές της για τον γάμο και την οικογένεια, αλλά και στον σεβασμό και την αγάπη προς τον πλησίον, χωρίς να περιέχει καμία ρατσιστικού περιεχομένου αναφορά.

Η έκθεση των προσωπικών μου απόψεων για τις θρησκευτικές και κοινωνικές αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται ο γάμος και η οικογένεια είναι απόλυτο και συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμά μου. Δεν περιείχε ο λόγος μου κανένα κήρυγμα μίσους κατά των μηνυτών και καμία προτροπή για διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος σε βάρος τους.
Η σε βάρος μου μήνυσή τους είναι ανυπόστατη, ψευδής και απαράδεκτη.

Το να πιστεύω εγώ, ότι ο γάμος και η οικογένεια πρέπει να στηρίζονται στην σχέση ανδρός και γυναικός είναι δικαίωμά μου.

Το να πρεσβεύω αυτή την άποψη, εγώ και το κόμμα του οποίου ηγούμαι, καθώς επίσης και να θέλω αυτήν να πρεσβεύουν στην ζωή τους και τα παιδιά μου είναι συνταγματικό δικαίωμά μου και πάντως αυτό δεν αποτελεί πρόκληση ή προτροπή προς τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος κατά οποιουδήποτε τρίτου που μπορεί να πιστεύει σε άλλες θεωρίες ή πρακτικές για το επίμαχο κοινωνικό θέμα.

Συνεπώς, από την αξιολόγηση των όσων εγώ ανέφερα προφορικώς, ερωτώμενος ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι προφανές ότι δεν τρέφω μίσος ή μισαλλοδοξία για τους μηνυτές μου. Επικαλούμαι το απόσπασμα των όσων ανέφερα στην επίμαχη τηλεοπτική αναφορά μου, ότι δηλαδή: «όταν ένα αγόρι βγαίνει και λέει «εγώ αρραβωνιάζομαι έναν άνδρα», ….. «δεν ξέρω πως το λέτε εσείς», …. «όμως εμένα δεν με ενδιαφέρει» ….. «στην κρεβατοκάμαρά του μπορεί να κάνει κανείς ότι θέλει….. να το κάνει όμως παράδειγμα για τα παιδιά μου νομίζω ότι υπάρχει θέμα».

Γνωρίζω ότι υπάρχουν ασφαλώς άλλες απόψεις που απορρίπτουν ως «ανελαστική» αυτή την θέση της Αγίας Γραφής και θεωρούν τα «έμφυλα στερεότυπα», τα οποία ευνοεί ως γενεσιουργά «σεξιστικών» προκαταλήψεων.

Οι αιτιάσεις αυτές, κατά την διδασκαλία της Χριστιανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι έωλες.
Η Πατερική παράδοση είναι πλούσια σε σχετικές αναφορές.

Αυτό είναι το πιστεύω που υπηρετεί και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και φυσικά είναι και η δική μου άποψή και δικαιούμαι να την έχω και να την εκφράζω, ιδίως ως προσωπική και κοινωνική άποψη, για το πως θέλω να αναπτύξουν την οικογενειακή τους ζωή τα παιδιά μου και ποια παραδείγματα θα ήθελα να έχουν ή να μην έχουν ως πρότυπα.
Η ελεύθερη έκφραση των απόψεών μου είναι συνταγματικό μου δικαίωμα και δεν αποτελεί η έκφραση των ιδεών μου και των απόψεών μου αδίκημα».

Καταλήγοντας ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει:

«Αρνούμαι την σε βάρος μου μηνυτήρια αναφορά και αιτούμαι να απορριφθούν οι εναντίον μου ισχυρισμοί των εγκαλούντων ως αβάσιμοι, ανυπόστατοι και αναπόδεικτοι και για τούτο ζητώ να μην εγκριθεί από την Επιτροπή σας η αίτηση άρσης ασυλίας μου, διότι δεν στοιχειοθετείται από τις απόψεις μου ή υποκειμενική και αντικειμενική υπόσταση κανενός αδικήματος».

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος που απέστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος μπορείτε να δείτε στο nikosnikolopoulos.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!