10 προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα LGBT άτομα όταν κάνουν coming out

22/10/2016

H διαδικασία του coming out είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά αν βρίσκεσαι βαθιά στην ντουλάπα ή ζεις σε ένα τοξικό περιβάλλον. Αυτά είναι 10 προβλήματα που οι περισσότεροι (λίγο-πολύ) έχουμε αντιμετωπίσει στην προσπάθεια μας να είμαστε -ανοιχτά- ο εαυτός μας!

1.Το να διαλέξεις σε ποιον να το πεις πρώτα

Στη μάνα σου; Στον πατέρα σου; Στον καλύτερό σου φίλο; Πάντα η πρώτη φορά έχει μεγάλη σημασία, γι΄αυτό είναι και η πιο δύσκολη.

2. Το να βρεις την κατάλληλη στιγμή

Η “κατάλληλη” στιγμή είναι διαφορετική για το κάθε άτομο. Βρες αυτή που ταιριάζει σ΄εσένα.

3. Το να αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα σταθούν δίπλα σου

Όταν τελικά κάνεις coming out καταλαβαίνεις ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα. Και τις περισσότερες φορές οι εκπλήξεις είναι θετικές.

4. Το να βρεις τις “σωστές” λέξεις

Αχ αυτές οι λέξεις. Δύσκολο να βρεθούν. Το παν είναι να βγαίνουν από μέσα σου και να λένε την αλήθεια. Όλα τ΄άλλα θα έρθουν. Α! και οι παύσεις… πολλές!

5. Οι αρνητικές αντιδράσεις

Όλοι μας τις έχουμε περάσει. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως θα θέλαμε, όλα στο παιχνίδι είναι. Οι αντιδράσεις ξεπερνιούνται, εμείς όχι!

6. Το να πιστεύουν ότι είναι απλά μια φάση

Φάση είναι οι ανταύγειες στα μαλλιά ή τα σκισμένα ρούχα, όχι εμείς και η ζωή μας.

7. Το να ακούς ότι είσαι πολύ νέος-α για να ξέρεις

Από τη στγιμή που νιώθουμε σεξουαλική έλξη ή αντιλαμβανόμαστε το φύλο μας, είμαστε αρεκτά μεγάλοι για να ξέρουμε…

8. Το να σου λένε ότι δεν εγκρίνουν αυτόν τον τρόπο ζώης

Λες και το coming out έχει να κάνει με αυτούς και έχει σημασία για το αν εγκρίνουν ή όχι. Το coming out έχει να κάνει πάντα μ΄εμάς.

9. Το να πρέπει να κάνεις coming οut σε κάθε άνθρωπο που γνωρίζεις

Από τη στιγμή που βγαίνεις από τη ντουλάπα και ζεις έξω απ’ αυτή δεν χρειάζεται να σκέφετεσαι ποιος ξέρει και τι.

10. Το να κοιτάς πίσω

Ακρετές φορές, ακόμα και χρόνια μετά, κοιτάμε πίσω τη στιγμή που το κάναμε. Και ίσως να μετανιώνουμε για κάποια πράγματα ή ίσως μας πληγώνουν κάποια άλλα. Το παρελθόν όμως είναι παρελθόν και το μέλλον αισιόδοξο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!