Τουρκία: Χαστούκι στην ομοφοβία το νέο βίντεο των Athena

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ίσως να τους θυμάστε από τη Eurovision του 2004 (νομίζω πως ναι, μιας και ήταν η χρονιά που ο Σάκης εκπροσώπησε την Ελλάδα). Οι Athena, το ska rock συγκρότημα από τη γείτονα χώρα, εκπροσώπησε την Τουρκία τη χρονιά που διοργάνωσε το διαγωνισμό. Μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν να αποδεικνύουν πως έχουν το X-Factor μέσα τους, με τη νέα τους δουλειά με τίτλο “Ses Etme” (Μη βγάλεις άχνα).

Στο βίντεο παρακολουθούμε την ιστορία της Gökhan Gökcek, μιας Τουρκάλας drag queen, είτε στα “πάνω” της διασκεδάζοντας, είτε στα “κάτω” της, όταν της επιτίθενται στα δρομάκια. Το βίντεο βγήκε στις 4 Οκτωβρίου και το Τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο προέβη σε λογοκρισία απαγορεύοντας τη μετάδοση του βίντεο λόγω “σεξουαλικού περιεχομένου”, με διαταγή μάλιστα, να διαγραφούν μόνο τα σχόλια από το YouTube (και όχι το βίντεο από το διαδίκτυο) προκειμένου να μην προκληθεί ένταση και εχθρικό περιβάλλον στην LGBT κοινότητα της χώρας.

Η Gökhan Gökcek μίλησε για το βίντεο και την ένταση που προκάλεσε: “Δεν θέλαμε να κάνουμε κάτι απλό. Δεν είναι εσωτερικό θέμα, το τραγούδι είναι για όλους. Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα και πιστεύω το καταφέραμε. Κάναμε το βίντεο για τις ομοφοβικές οικογένειες και για τη βία και το μίσος στην LGBT κοινότητα της Τουρκίας”.

Για την ιστορία το βίντεο συγκέντρωσε ήδη 2,5 εκατομμύρια προβολές στο YouTube τις 10 πρώτες μέρες της προβολής του, ενώ έχει ήδη τα περισσότερα views για πρεμιέρα, στο Τουρκικό YouTube.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!