Μ. Βρετανία: Δραματική αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων μετά το Brexit

09/10/2016

Δραματική αύξηση στις ομοφοβικές επιθέσεις στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit καταγράφει μια νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, τα εγκλήματα μίσους εις βάρος των LGBT ατόμων αυξήθηκαν κατά 147% αυτό το καλοκαίρι. Πολλοί ήταν οι αναλυτές που είχαν προβλέψει την αύξηση των ρατσιστικών περιστατικών κατά των εθνικών μειονοτήτων, όχι όμως και κατά την LGBT κοινότητας.

Σύμφωνα με την Guardian, το ίδρυμα Galop παρείχε υποστήριξη σε περισσότερα από 180 LGBT άτομα που έπεσαν θύματα επιθέσεων τους περασμένους μήνες.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης, ότι πάνω από 3.000 καταγγελίες για εγκλήματα μίσους έγιναν στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου την εβδομάδα πριν και την εβδομάδα μετά της ψηφοφορία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!