Ιταλίδα υπουργός παντρεύει δυο γυναίκες – Ηχηρό μήνυμα

06/10/2016

H Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινόττι πρόκειται να τελέσει σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο θα δοθεί επίσημη, νομική υπόσταση, στο δεσμό δυο γυναικών, όπως θέλησε να κάνει γνωστό η ίδια.

Η τέλεση του συμφώνου θα πραγματοποιηθεί στην Γένοβα, μεθαύριο, 8 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα κατά της ομοφοβίας στο εσωτερικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Reppublica, παράλληλα, μετά την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης εκ μέρους ενός μέλους της αεροπορίας και του συντρόφου του, η ιταλική πολεμική αεροπορία αποφάσισε να εκδώσει εγκύκλιο στην οποία τονίζεται ότι «όποιος κάνει coming out και αναφέρεται στην σεξουαλική του ταυτότητα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τυχαίνει διαφορετικής μεταχείρισης και αξιολόγησης από ό,τι προβλέπει η καθιερωμένη διαδικασία».

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται, επίσης ότι «θα θεωρηθεί καταδικαστέο κάθε σχόλιο ή συμπεριφορά που θα έχει ως στόχο την προσβολή ή την υποβάθμιση του εν λόγω μέλους του στρατιωτικού προσωπικού».

«Οι δύο κοπέλες οι οποίες ζήτησαν από την υπουργό Άμυνας να τις παντρέψει δεν ανήκουν στην ένοπλες δυνάμεις», γράφει η εφημερίδα , προσθέτοντας ότι στενοί συνεργάτες της Πινόττι σχολίασαν πως η πράξη της αυτή είναι ενδεικτική της στήριξης των διεκδικήσεων των ομοφυλόφιλων, που η ίδια έχει εκφράσει εδώ και πολύ καιρό.

Παράλληλα, ο σύνδεσμος δικαιωμάτων Polis aperta εκτιμά ότι στον ιταλικό στρατό, το ναυτικό, την αεροπορία και τις αστυνομικές δυνάμεις οι ομοφυλόφιλοι ξεπερνούν τις 19.000 και ζητά από την κυβέρνηση Ρέντσι νέες, ουσιαστικές παρεμβάσεις για την οριστική πάταξη της ομοφοβίας.

Τα περιστατικά διακρίσεων και ομοφοβικών συμπεριφορών σε βάρος ομοφυλόφιλων στρατιωτικών είναι δεκάδες κάθε χρόνο και ο σύνδεσμος Polis Aperta (Aνοιχτή πόλη) πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία και το σύνολο των διεκδικήσεών του σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στο Μιλάνο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!