Soraya Doolbaz, η φωτογράφος που ντύνει ανδρικά μόρια

27/09/2016

H Soraya Doolbaz έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες τις που απεικονίζουν ανδρικά μόρια με παιχνιδιάρικες ενδυμασίες. Κοινώς, ντύνει πουλιά. Μάλιστα, οι φωτογραφίες έγιναν τόσο δημοφιλείς που καθημερινά λαμβάνει πολλά emails από επίδοξους άνδρες που θέλουν να ποζάρουν για πάρτη της. Χαρακτηριστικό είναι το ανδρικό γεννητικό όργανο που έντυσε Donald Trump και έγινε viral στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συναντήσαμε τη Soraya και απολαύσαμε ένα όμορφο απόγευμα μαζί. Ορίστε η συνομιλία μας.

Πως νιώθεις που η δουλειά σου φιλοξενείται στο Art Basel στο Miami, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο, αλλά και στην Amsterdam Gallery στη Νέα Υόρκη;

Είναι εκπληκτική εμπειρία και νιώθω πολύ χαρούμενη που η δουλειά μου έχει αγκαλιαστεί απ’ όλον τον κόσμο. Είναι τεράστια τιμή να βρίσκομαι στην παγκόσμια κοινότητα τέχνης.

Πως προέκυψε η ιδέα με τα Μωσαϊκά;

Είχα στο μυαλό μου το τελικό αποτέλεσμα, με την εικόνα της σεξουαλικά προκλητικής γυναίκας. Πιστεύω ότι υπάρχει πολύ έντονη σχέση ανάμεσα σε μία γυναίκα και σε ένα ανδρικό μόριο. Η εικόνα μίας προκλητικής γυναίκας είναι συνηθισμένη, αλλά η εικόνα ενός ανδρικού μορίου δεν είναι. Η ιστορία έχει δείξει ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει απασχολήσει πολλούς καλλιτέχνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο, αποφάσισα να προσφέρω και εγώ με τη σειρά μου κάτι στην τέχνη.

s-tribute-to-modigliani-_reclining-nude-65x42_55overlay_finale

Τι κάνει ένα μόριο τόσο ξεχωριστό ώστε να εμφανισθεί στα έργα σου;

Ανεξάρτητα από το φύλο και το σεξουαλικό μας προσανατολισμό, τα ανδρικά μόρια μας κάνουν να νιώθουμε καλά, είτε τα αντιμετωπίζουμε ως σεξουαλικά αντικείμενα πόθου είτε ως όργανα γονιμοποίησης είτε ως απλά θέμα συζήτησης.

Τι κάνει ένα μόριο φωτογενές;

Όλα τα πουλιά, αγάπη μου, είναι φωτογενή.

Πως αποφάσισες σαν φωτογράφος να εστιάσεις στην φωτογραφία ανδρικών μορίων;

Ο ανδρικός πληθυσμός άρχισε πολύ πριν από μένα να φωτογραφίζει ανδρικά γεννητικά όργανα. Εγώ απλά σκέφτηκα ότι μπορώ να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες των μορίων τους.

Πως ξεκίνησαν όλα;

Ξεκίνησα να συλλέγω ρούχα για κούκλες και να μιλάω για την ιδέα μου μέχρι κάποιος να μου ζητήσει εθελοντικά να ποζάρει.

burner

s-frank

s-mussofinal

Πως είναι το ιδανικό ανδρικό μόριο για σένα;

Το ιδανικό μόριο είναι σίγουρα το μόριο κάθε άνδρα που έχει αυτοπεποίθηση και χιούμορ.

Παρατηρώ ότι τα περισσότερα ανδρικά μόρια στα έργα σου έχουν περιτομή. Είναι πιο εύκολο για σένα να δουλέψεις με ένα μόριο που έχει υποστεί περιτομή;

Θα ήθελα πολύ να δουλέψω με περισσότερα μόρια που δεν έχεουν υποστεί περιτομή, αλλά είναι τόσο δύσκολο να τα βρεις εδώ στη Βόρεια Αμερική.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη δουλειά σου;

Παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια να βγουν τις φωτογραφίες που βλέπεις. Το πιο σημαντικό πρόσωπο στη φωτογράφηση είναι ο σύντροφος του εκάστοτε μοντέλου, διότι βοηθάει στην πιο σημαντική δουλειά. Δηλαδή, στη διατήρηση της στήσης και στην αλλαγή των ρούχων.

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί μέχρι στιγμής;

Τις προάλλες η Εβραία σύντροφος του μοντέλου με το “Χίτλερ” πουλί αρνούταν πεισμωτικά να δει στα μάτια της το πουλί του συντρόφου της με αυτήν την ενδυμασία, διότι κατέρριπτε όλα τα πιστεύω της. Ήταν τρομερά αστείο για μένα να βλέπω αυτόν τον καβγά όσο περίμενα στην καρέκλα μου να βγάλω τις φωτογραφίες.

s-hitler

napoleon

Πως αντιδρά ο σύντροφος σου το γεγονός ότι βλέπεις τόσα πολλά ανδρικά γεννητικά όργανα στη δουλειά σου; Ζηλεύει;

Ο σύντροφος μου αγαπάει πολύ τη δουλειά μου και είναι υποστηρικτηκός. Με εμπιστεύεται και έχει έρθει σε πολλές φωτογραφήσεις. Ευτυχώς, αναγνωρίζει την χιουμοριστική και καλλιτεχνική πλευρά της δουλειάς μου.

Όταν ξεκίνησες να δουλεύεις σε αυτό το πρότζεκτ, περίμενες αυτήν την τεράστια επιτυχία;

Δεν είχα ιδέα για το τι θα μου επεφύλασσε η μοίρα. Ποιος φανταζόταν ότι ο κόσμος θα αγκάλιαζε αυτήν ιδέα έτσι εύκολα; Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απήχηση του έργου μου.

Πως μπορεί αν συμμετάσχει κάποιος στο έργο σου; Είναι όλα τα ανδρικά μόρια ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος ευπρόσδεκτα;

Βεβαίως. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έρθεις στο γύρισμα με το σύντροφο σου.

Πως προέκυψε η ιδέα του πουλιού “Donald Trump”;

Ειλικρινά, έπεσα πάνω σε αυτήν την περούκα και έτσι άρχισαν όλα. Δεν μπορούσα να μην το κάνω.Η περούκα με ξεπέρασε.

Σεξουαλικότητα και φύλο πάνε μαζί;

Πιστεύω πως ναι. Υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις στο σεξουαλικό προσανατολισμό και στον προσδιορισμό φύλου στις μέρες μας. Pansexual/bisexual, transgender και transsexual.Πρέπει να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε όλες τις διαφοροποιήσει. Τα ντυμένα μόρια θα έλεγα ότι είναι κάπου στη μέση, γι’ αυτό και είναι αποδεκτά από όλους.

s-saddam_blur

s-castro

Ποιες είναι οι επιρροές σου;

Η Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη επιρροή για μένα. Η ποπ κουλτούρα πάντα έπαιζε μεγάλο ρόλο στη δουλειά μου. Επίσης, εχω εμπνευστεί ιδιαίτερα από σύγχρονους και κλασσικούς ζωγράφους και φωτογράφους.

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;

Δεν έχει αλλάξει και πολύ μετά από το Dicture πρότζεκτ. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη. Και το γεγονός ότι με σταματάνε στο δρόμο να με συγχαρούν επειδή με αναγνωρίζουν από τα βίντεο μου. Αλλά, συνεχίζω να βάζω πλυντήρια και να είμαι μία καλή νοικοκυρά.

Όταν οι άνδρες σε αναγνωρίζουν στις εφαρμογές για online dating, διστάζουν να σου στείλουν φωτογραφίες των μορίων τους;

Οι μέρες του online dating έχουν περάσει για τα καλά για μένα και είναι πλέον παρελθόν. Πλέον, είμαι παντρεμένη.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

Σκοπεύω να επεκτείνω τη σειρά των προϊόντων μου, η οποία περιλαμβάνει τώρα είδη για πάρτυ, όπως χαρτοπετσέτες, πιάτα, ποτήρια, φλυτζάνια, σουβέρ και ημερολόγια. Οι φωτογραφίες μου κάνουν τον κόσμο ευτυχισμένο, γι’ αυτό και τα προϊόντα μου είναι η τέλεια πρόταση για δώρο γενεθλίων. Ακόμη, θα συνεχίσω να τραβάω φωτογραφίες από τα μόρια που θα έρθουν στο δρόμο μου και να δημιουργώ νέους χαρακτήρες, ενώ θα συνεχίσω να εκθέτω τα έργα μου σε γκαλερί και φεστιβάλ τέχνης σε όλον τον κόσμο.

DickiMinaz

kanye-copy

rasta-copy

 

Περισσότερα για τη Soraya Doolbaz και το Dicture πρότζεκτ θα βρεις εδώ:

http://www.dicture.com

Spyros Katopodis

"Τον λένε Σπύρο. Είναι σχεδόν 30. Δε θέλει να το παραδεχτεί, αν και γκριζάρουν τα μαλλιά του. Κριός με ωροσκόπο Καρκίνο. Πιστός ονειροπόλος. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα και μετά έκανε MBΑ γιατί το γούσταρε. Τώρα περνάει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Στο Λονδίνο δουλεύει. Την Αθήνα την αγαπάει. Τα καλοκαίρια θα τον βρεις στο Μεγανήσι και στην Κέρκυρα. Αγαπάει να κάνει εκπλήξεις στους άλλους και να γράφει ιστορίες ανθρώπως που του εξάπτουν την περιέργεια. Λατρεύει το μπέικον και το περγαμόντο. Παλιά νόμιζε ότι τα ξέρει όλα. Τώρα ξέρει ότι δε θέλει να τα μάθει όλα. Χαμογελά συνέχεια και σε κοιτάει στα μάτια! Αυτός είμαι εγώ".

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτα στο [email protected]




Δες και αυτό!