Το ζευγάρι απ’ τη Συρία που θα σας κάνει να πιστέψετε στην πραγματική αγάπη

15/09/2016

O Nader και ο Omar έχουν περάσει πολλά από τότε που συναντήθηκαν για πρώτη φορά σ΄ένα από τα πιο γνωστά gay κλαμπ της Κωνσταντινούπολης. Ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα και μιας και οι δύο ήταν πρόσφυγες από τη Συρία αποφάσισαν να συζήσουν, προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα στην πόλη. Μέχρι τη στιγμή που ένα τηλεφώνημα στο Nader άλλαξε τα πάντα. Το γραφείο διαχείρισης προσφύγων του ΟΗΕ ενέκρινε την αίτηση του για επανεγκατάσταση στην Ευρώπη. Έχοντας “κερδίσει” πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία, ο gay άνδρας από τη Συρία εγκατέλειψε τη ζωή του στη Κωνσταντινούπολη το 2014, για μια καινούρια ζωή.

Οι δύο άνδρες πέρασαν στιγμές ευτυχίας και μελαγχολίας, γνωρίζοντας ότι η – από απόσταση- σχέση τους θα ήταν δύσκολη. Δυστυχώς, δεν υπήρχε κανένα νέο για την αίτηση του Omar.

Από τη στιγμή που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει – με κανέναν τρόπο – τα ομόφυλα ζευγάρια, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα γι΄αυτούς. Για ένα ετερόφυλο ζευγάρι η κατάσταση θα ήταν πιο εύκολη, αφού ένας γάμος ή ένα σύμφωνο θα επέτρεπε τη μετεγκατάσταση και των δύο.

[separator type=”thick”]

Στο παρτι γενεθλίων του Omar στην Κωνσταντινούπολη, ο Nader πριν φύγει κάνει πρόταση γάμου και τοποθετεί ένα δαχτυλίδι στο δάκτυλο του Omar.

Μέσα σ’ ένα βοητό χειροκροτημάτων, το ζευγάρι αγκαλιάζεται ως δείγμα της αγάπης του και της δέσμευσης που πήρε.

Την παραμονή της αναχώρησης του Νader για τη Νορβηγία, το ζευγάρι μιλά με τη μητέρα του Omar.

Φτιάχνοντας τα πράγματα, ο Νader σκέφτεται διαρκώς όσα αφήνει πίσω του: Τη δουλειά του, τους φίλους του μια πιο πολύ τον μνηστήρα του.

Παρόλ΄αυτά, το ζευγάρι κάνει ότι καλύτερο μπορεί και οι δυο τους μοιράζονται ένα τελευταίο φιλί!

Έξι μήνες μετά και ο Nader βρίσκεται στο Bergen της Νορβηγίας. Το ζευγάρι κρατά επαφή, χωρίς κανείς από τους δύο να γνωρίζει πότε θα συναντηθούν και πάλι.

Τότε είναι που ο Omar μαθαίνει ότι του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη Νορβηγία και ότι θα μπορέσει να ζήσει με τον αγαπημένο του.

Χωρίς δισταγμό, ο Nader ξεκινά όλες τις προετοιμασίας για να υποδεχτεί τον σύντροφό του.

Στο αεροδρόμιο, ο Nader περιμένει με ανυπομονησία το αεροπλάνο από Κωνσταντινούπολη.

Κρατώντας ένα τριαντάφυλλο, είναι δύσκολο για τoν Nader να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Λίγα λεπτά μετά και η μεγάλη στιγμή φτάνει…

Με δάκρυα στα μάτια, ο Omar βλέπει το νέο του σπίτι.

Ο Nader έχει γεμίσει το δωμάτιο με κεριά, σχηματίζοντας μια μεγάλη καρδιά. Στη μέση φαίνοντα τα αρχικά των ονομάτων τους…

Με ένα νέο σπιτικό στη Νορβηγία, ο Νader και ο Omar μαθαίνουν Νορβηγικά, αφήνοντας  κάθε άσχημη στιγμή πίσω τους!

πηγή: buzzfeed.com

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!