Γράφεις “NO FEM” στο προφίλ σου; Μάλλον δεν είσαι και τόσο έξυπνος…

09/09/2016

Είναι παντού. Σε όποια dating εφαρμογή κι αν κοιτάξεις τα βλέπεις μπροστά σου. Προφίλ “αρρενωπών ανδρών”. Ξέρετε αυτά που συνοδεύονται από το μήνυμα “Όχι Θηλυπρεπείς” ή “Μόνο για πραγματικούς άνδρες” ή “Να είσαι άνδρας και να φαίνεσαι”. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, οι ευγενικοί, που κολλάνε ένα “συγγνώμη, αλλά αυτό ψάχνω” και ξεμπερδεύουν. Και όλο γίνονται όμορφα και πάλι.

Να με συγχωρήσει η χάρη σας “mascholes” δεν πάει έτσι το πράγμα. Δεν χρειάζεται να λέτε συγγνώμη γιατί και εμείς δεν εκφραζόμαστε για εσάς με τον ίδιο τρόπο και δεν λυπόμαστε καθόλου.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε μια έρευνα στο Computers in Humans Behavior, με τίτλο Masculine Guys Only”: The effects of femmephobic mobile dating application profiles on partner selection for men who have sex with men. Η έρευνα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιλαμβάνονται τα προφίλ που χρησιμοποιούν αυτή τη “femmephobic” γλώσσα.

Το δείγμα περιλαμβάνει 144 queer άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 27 χρόνια. Απ΄αυτούς το 84% προσδιορίζεται ως gay, το 13% ως bisexual και το 3% ως κάτι άλλο (pansexual, polysexual, straight).

Ορίστε τα αποτελέσματα: Οι άνδρες που χρησιμοποιούν στο προφίλ τους το “πραγματικοί άνδρες”, “μόνο straightlooking” και πάει λέγοντας, θεωρούνται σημαντικά λιγότερο ευφυείς, έχουν λιγότερη σεξουαλική αυτοπεποίθηση και άλλα πολλά. Συνοψίζοντας… δεν είναι οι εξυπνότεροι, δεν τα πάνε πολύ καλά στο κρεβάτι και δεν είναι οι καλύτεροι σύντροφοι.

screen-shot-2016-09-09-at-3-07-38-pm

Στην έρευνα υπάρχει και ένα ποσοστό που σχολίασε θετικά τα προφίλ αυτά. Είναι μάλλον εύκολο να φανταστούμε τι γράφουν και στα δικά τους προφίλ.

πηγή: Pride.com

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!