Η συγγραφέας του Eat Pray Love κάνει coming out: “Δεν αγαπώ απλώς την Rayya, είμαι ερωτευμένη μαζί της”

09/09/2016
Η Elizabeth Gilbert

Η Elizabeth Gilbert, η συγγραφέας του best seller “Eat Pray Love”, αποκάλυψε ότι ο γάμος της με τον σύζυγό της Jose Nunes – ο οποίος εμφανίζεται σε δύο βιβλία της- έληξε φέτος, αφού η ίδια διατηρεί σχέση με την καλύτερη της φίλη, τη συγγραφέα Rayya Elias. Η Gilbert γνώρισε τον σύζυγό της καθώς ταξίδευε και έγραφε το Eat, Pray, Love. Ο χαρακτήρας μάλιστα του “Felipe” είναι βασισμένος σ΄αυτόν.

Με μια όμως μακροσκελή της ανάρτηση στο Facebook την περασμένη Τετάρτη, η Gilbert δήλωσε πως τα συναισθήματά της για την Elias ήρθαν στην επιφάνεια όταν έμαθε ότι η φίλη της διαγνώστηκε με καρκίνο . “Ο θάνατος – ή η προοπτική του θανάτου- έχει έναν τρόπο να ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αληθινό και σε αυτό το σημείο του απόλυτου ρεαλισμού, ήρθα αντιμέτωπη με την αλήθεια: δεν αγαπώ απλώς την Rayya, είμαι ερωτευμένη με την Rayya. Και δεν έχω άλλο χρόνο για να αρνούμαι αυτήν την αλήθεια…” 

 “Η Rayya και εγώ είμαστε μαζί”, συμπληρώνει στην ανάρτησή της η Gilbert. “Την αγαπώ και μ΄αγαπά… Όταν πρωτοέμαθα για την διάγνωση της Rayya, μια καταπακτή άνοιξε στην καρδιά μου (που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει εκεί) και όλη μου η ύπαρξη έπεσε σε εκείνη την πόρτα. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, όλα έγιναν ΕΚΕΙΝΗ. Ακύρωσα τα πάντα στη ζωή μου που μπορούσαν να ακυρωθούν και στάθηκα αμέσως στο πλευρό της, όπου και βρίσκομαι έκτοτε. Οι περισσότεροι γνωρίζετε τι σημαίνει η Rayya για εμένα. Είναι η καλύτερή μου φίλη, ναι, αλλά υπήρξε πάντα κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Είναι το είδωλό μου, η σύντροφός μου στα ταξίδια, η πιο αξιόπιστη πηγή φωτός για εμένα, η δύναμη της ψυχής μου, η πιο έμπιστη φίλη μου. Με λίγα λόγια, είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μου”. 

Η Gilbert εξηγεί επίσης πως η Elias κρύβεται πίσω από την απόφασή της να χωρίσει με τον πρώην σύζυγό της. “Για όσους εκεί έξω κάνετε τόση ώρα το λογαριασμό και αναρωτιέστε αν είναι αυτή η αιτία που τέλειωσε ο γάμος μου φέτος την άνοιξη, η απάντηση είναι απλώς ναι”, αναφέρει χαρακτηριστικά…”

“Επειδή πιστεύω στην αγάπη, σας ζητάω αγάπη. Οποιαδήποτε αγάπη κουβαλάτε στις καρδιές σας, μπορείτε να μας την στέλνετε; Θα εκτιμηθεί πάρα πολύ και -πιστέψτε με- θα την νιώσουμε. Θα βοηθήσει. Μπορεί η αλήθεια να είναι η δύναμη που μας οδηγεί όπου θέλουμε να βρεθούμε στη ζωή μας, αλλά η αγάπη είναι η δύναμη που μας γιατρεύει όταν φτάνουμε εκεί…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!