ΗΠΑ: Έριξε καυτό νερό σε ομόφυλο ζευγάρι την ώρα που κοιμόντουσαν

27/08/2016

Σε 40 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε από το δικαστήριο ο Μάρτιν Μπλάκγουελ, ένας οδηγός φορτηγού από την Ατλάντα, που έριξε βραστό νερό σε ένα ζευγάρι gay την ώρα που κοιμόντουσαν, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο 48χρονος δεν αντιμετώπισε την κατηγορία του εγκλήματος μίσους, επειδή η Τζόρτζια είναι μια από τις πέντε πολιτείες που δεν έχουν καταστατικό με αυτή την κατηγορία. Εκπρόσωπος ωστόσο του FBI δήλωσε στο Reuters πως οι ομοσπονδιακοί ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Μπλάκγουελ να καταδικαστεί για ομοσπονδιακό έγκλημα μίσους.

Ο Άντονι Γκούντεν είχε πει στην οικογένεια του πως ήταν ομοφυλόφιλος, λίγο πριν την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την ώρα που κοιμόταν σε ένα στρώμα στο σαλόνι της μητέρας του δίπλα στον Μάρκεζ Τόλμπερτ, σύμφωνα με το Associated Press. Οι δύο άνδρες είχαν αρχίσει να βγαίνουν μόλις 6 εβδομάδες πριν το συμβάν.

Ο Άντονι Γκούντεν που υπέστη εγκαύματα σε όλο του το σώμα.
Ο Άντονι Γκούντεν που υπέστη εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Ο Μπλάκγουελ, ένας οδηγός φορτηγού μεγάλων αποστάσεων, διέμενε στο σπίτι όταν ήταν στην πόλη, είδε τους δύο άνδρες να κοιμούνται τον έναν δίπλα στον άλλο. Πήγε στην κουζίνα, έβγαλε μία κατσαρόλα, τη γέμισε με νερό και το έβαλε να βράσει. Λίγο αργότερα, έριξε το καυτό νερό πάνω στους δύο άνδρες, σύμφωνα με την Washington Post. «Ξύπνησα με τον χειρότερο πόνο της ζωής μου» δήλωσε ο Τόλμπερτ, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του, σύμφωνα με το Associated Press. «Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί πονούσα τόσο. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί ήμουν μούσκεμα. Δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε».

Ο Τόλμπερτ δυσκολεύεται πλέον να βγει έξω στον ήλιο, επειδή το φως του επιδεινώνει τον πόνο των εγκαυμάτων. Ο Γκούντεν που κάηκε ακόμη πιο σοβαρά, ήταν σε κώμα για αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με την σελίδα GoFundMe, οι δυο τους φέρουν εγκαύματα σε περισσότερο από το 60% του σώματός τους, και έπρεπε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση μοσχεύματος δέρματος για την επιδιόρθωση των ζημιών στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη, τα χέρια, το στήθος και το κεφάλι τους.
πηγή: ethnos.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!