Αυτό είναι το πρώτο ζευγάρι ανδρών που αποκτά τρίδυμα μέσω παρένθετης μητέρας

22/08/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

O Κύπριος Christo Menelaou και ο σύντροφός του Theo, έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στον κόσμο, που απέκτησε τρίδυμα.

Το ζευγάρι που ζει μόνιμα στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, απέκτησε τα τρίδυμά του, μέσω παρένθετης μητέρας. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι Christo και Theo θεωρούνται και οι δυο βιολογικοί γονείς των παιδιών, καθώς για τη γονιμοποίηση των ωαρίων χρησιμοποιήθηκε το DNA και των δυο.

Το ζευγάρι, μιλώντας στο Sky News, περιέγραψε τη χαρά του, ενώ μίλησαν και για τις δυσκολίες της απόφασής τους να γίνουν γονείς.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος, Christo Menelaou, «Όταν είσαι γκέι, κάνεις τη σκέψη ότι δεν θα μπορείς να γίνεις γονιός ανεξαρτήτως πόσο θα το ήθελες. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις δεκτός για υιοθεσία και ερχόμαστε πάντα δεύτεροι μετά τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα βρίσκαμε μία γυναίκα που θα ήθελε να γίνει παρένθετη για ένα ομόφυλο ζευγάρι».

christo2

«Πρέπει να τους κάνουμε απαλό μασάζ στην πλάτη ή να τα γαργαλάμε στα δαχτυλάκια των ποδιών για να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να αναπνεύσουν», εξήγησε ο Theo Menelaou στο βίντεο του Sky News που κάνει το γύρο του διαδικτύου και πρόσθεσε με δάκρυα στα μάτια: «Νιώθουμε τόσο ευλογημένοι. Πραγματικά το νιώθουμε».

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως το ζευγάρι διαμένει στην ίδια γειτονιά με τον χρυσό παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους και γνωρίστηκε με την παρένθετη μητέρα, σε μια συνάντηση που έγινε στη γειτονιά τους, μετά τον φόνο της Reeva Steenkamp, συντρόφου του παραολυμπιονίκη.

Την ημέρα του τοκετού επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 20 χειρουργοί, νοσοκόμοι και αναισθησιολόγοι, ενώ οι δύο μπαμπάδες δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό της γυναίκας. Ο Joshua, η Zoe και η Kate παρέμειναν στο νοσοκομείο για περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ πλέον έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στο σπίτι μαζί με τους μπαμπάδες τους




Δες και αυτό!