Όλοι μας μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα: Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των διακρίσεων

08/08/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει κάθε μορφή διάκρισης, προκατάληψης και έχθρας και καλεί τον κόσμο -μέσα από τη νέα της εστρατεία -να δείξει ότι, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε ή ποιους αγαπάμε, όλοι μας μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα!

“Οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη, αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα…”

LGBT_GAY_EL

Σκοπιμότητα της εκστρατείας

Από την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου του 2015 σχετικά με τις διακρίσεις προκύπτει ότι σχεδόν το 60% των πολιτών της ΕΕ θεωρούν ότι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου είναι ευρύτατα διαδεδομένες.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δύο τρίτα των λεσβιών, των γκέι, των αμφί, των τρανς και των ίντερσεξ (LGBTI) ατόμων αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα του φύλου τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι συμμετέχοντες θυμούνται περιστατικά παρενόχλησης σε βάρος LGBTI μαθητών κατά τα σχολικά τους χρόνια. Πολλοί περιγράφουν το σχολείο ως «κόλαση». Το 91% αναφέρουν ότι υπήρξαν μάρτυρες κακής συμπεριφοράς προς άλλους μαθητές απλώς και μόνο λόγω της υπόνοιας ότι ήταν γκέι. Το 50% των ερωτηθέντων αποφεύγουν ορισμένους χώρους, όπως δημόσια κτίρια, πλατείες ή μέσα μαζικής μεταφοράς, επειδή φοβούνται ότι θα δεχτούν παρενόχληση, απειλή ή επίθεση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου τους.#EU4LGBTI #ShareYourDreamLGBT_BISEXUAL_EL

Σχετικά με την εκστρατεία

Για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των LGBTI ατόμων στην ΕΕ, η Επιτροπή έχει καταρτίσει τον «Κατάλογο δράσεων για την προώθηση της ισότητας των LGBTI ατόμων», στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης για τη βελτίωση της κοινωνικής αποδοχής των LGBTI ατόμων. Τον Ιούνιο του 2016, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε για πρώτη φορά συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ισότητα των LGBTI ατόμων, υποστηρίζοντας κατά τον τρόπο αυτό τις δραστηριότητες της Επιτροπής στον συγκεκριμένο τομέα.

Η εκστρατεία παρουσιάζει LGBTI και στρέιτ άτομα τα οποία μοιράζονται τα ίδια όνειρα. Εστιάζει δε σε όσα μας ενώνουν και όχι σε ό,τι μας χωρίζει και υπογραμμίζει ότι οι ελπίδες και τα όνειρα είναι κοινά για όλους μας.

“Επί του παρόντος δημιουργούμε υλικό ενημέρωσης, όπως το βίντεο και τα οπτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο, και τα οποία θα μοιραστούμε με ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ θα συμμετάσχουμε επίσης στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ υπερηφάνειας EuroPride 2016 στο Άμστερνταμ…”.

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ!
LGBT_INTERSEX_EL LGBT_LESBIAN_EL

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!