Αυτό είναι το πρώτο ζευγάρι γυναικών με σύμφωνο συμβίωσης στην Ιταλία

27/07/2016

Όταν η Elena Vanni και η Deborah Puccini βγήκαν από το δημοτικό κτίριο την περασμένη Κυριακή, γνώριζαν ότι έγραψαν ιστορία.

Πρόκειται για το πρώτο ζευγάρι γυναικών που αποφάσισε να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης στην Ιταλία, 50 ημέρες μετά την ενεργοποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

Στο Castel San Pietro, δίπλα από την Μπολόνια, ακόμα και το ρύζι που πέταξαν οι φίλοι του ζευγαριού είχε το χρώμα του ουράνιου τόξου.

Οι δυο γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους 15 χρόνια, έγιναν ζευγάρι πριν μια πενταετία. Αποφάσισαν όμως να συνάψουν σύμφωνο πριν από ένα χρόνο, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα La Repubblica, όταν ο πρωθυπουργός Matteo Renzi ξεκίνησε να υποστηρίζει τον σχετικό νόμο.Έτσι οι δυο τους έκλεισαν την ημερομηνία, ελπίζοντας ότι ο νόμος θα έχει περάσει μέχρι τότε.

“Η επιθυμία είναι η μηχανή που οδηγεί στην ευτυχία”, δήλωσε η Elena στην εφημερίδα. “Όχι ότι βιαζόμασταν, αλλά σε κάποιο σημείο, το σύμφωνο αυτό είναι ένας λόγος για δικαιοσύνη”.

Μετά την τελετή, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος, η Elena και η Deborah γιόρτασαν την ένωση τους με οικογένεια και φίλους σε μια φάρμα.

“Είμαστε πολύ χαρούμενες!”

 




Δες και αυτό!