Τις «φυλλάδες» που «ποινικοποιούν» τη σεξουαλική ταυτότητα στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την εφημερίδα «Espresso», αποκαλώντας την μάλιστα «φυλλάδα», για το έντονα προσβλητικό και κακοποιητικό πρωτοσέλιδο που είχε την 13η Ιουλίου, σχετικά με την υπόθεση του πατέρα και του 12χρονου γιου. Από τα «πυρά» του δεν ξεφεύγουν ούτε οι άλλες εφημερίδες που ασχολήθηκαν και έγραψαν έντονα προσβλητικά σχόλια για το θέμα, αν και δεν τις κατονομάζει. Συγκεκριμένα, σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει: «Την Τετάρτη 13 Ιουλίου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη ομοφοβικού σχολίου από μεγάλη μερίδα του Τύπου, με κύρια την δημοσίευση της ακραίας συντηρητικής “Espresso”, όπου με τεράστια κόκκινα γράμματα σχολίασε ένα εξοργιστικό γεγονός, εστιάζοντας στον σεξουαλικό προσανατολισμό του δράστη και όχι στο ίδιο το έγκλημα. Η συστηματική ποινικοποίηση της σεξουαλικότητας από μερίδα του τύπου μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδεχθής επίθεση στον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου και υπονόμευση των αγώνων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

protoselido_espresso

Η συγκεκριμένη “εφημερίδα”, αλλά και πολλά Μ.Μ.Ε. πολλές φορές έχουν προκαλέσει με τη συστηματική αδιαφορία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προβολή ειδήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ερεθίζουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά των αναγνωστών ή τηλεθεατών τους.

Η ομάδα σεξουαλικού προσανατολισμού ταυτότητας και έκφρασης φύλου, του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η επιτροπή δικαιωμάτων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουν την τακτική των σκανδαλοθηρικών φυλλάδων και όσων μέσων μαζικής ενημέρωσης γενικότερα ποινικοποιούν τη σεξουαλική ταυτότητα με σκοπό την αύξηση των κερδών τους και καλούν τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα. Ανάλογες συμπεριφορές δεν πρέπει είναι πλέον ανεκτές. Ήρθε η στιγμή κάθε ρητορική μίσους και κάθε ρατσιστική και μισαλλόδοξη πράξη να τιμωρείται.»

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!