Οι προτάσεις της ΝΔ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, την αναδοχή και την παιδοθεσία που δεν περιλαμβάνουν τα ομόφυλα ζευγάρια

18/07/2016

Τις προτάσεις της για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, την αναδοχή και την παιδοθεσία παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, τις προτάσεις παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παιδοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια, η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι η ΝΔ τάσσεται κατά.

Οι προτάσεις της ΝΔ:

Σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης ανηλίκων.

Λειτουργία τριών ηλεκτρονικών εθνικών μητρώων: Εθνικού μητρώου ανηλίκων προς αναδοχή και προς υιοθεσία, μητρώου εγκεκριμένων υποψηφίων αναδόχων και μητρώο υποψηφίων θετών γονέων.

Παρακολούθηση και συντονισμό ιδιωτικών υιοθεσιών.

Αύξηση αριθμού εισαγγελέων ανηλίκων.

Ενίσχυση υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και κοινωνικών υπηρεσιών, με στοχευμένη κινητικότητα.

Ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την ενίσχυση και υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του θεσμού αναδοχής.

Επιτάχυνση διαδικασίας υιοθεσίας.

Υιοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για ιδιωτικές υιοθεσίες.

 




Δες και αυτό!