Η Amanda Nunes έγινε η πρώτη λεσβία πρωταθλήτρια MMA

11/07/2016

Η αθλήτρια Amanda Nunes έγινε η πρώτη “ανοιχτά” λεσβία πρωταθλήτρια του UFC (σ.σ. Τελικό Πρώταθλημα Πάλης), καθώς νίκησε την αντίπαλο της Miesha Tate.

Η Nunes στη συνέντευξη τύπου μετά το θρίαμβο της ,δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τη σύντροφο της Nina: “Η Nina είναι η καλύτερη συνεργάτης στην προπόνηση που είχα ποτέ. Αυτό το κορίτσι θα είναι η νέα πρωταθλήτρια του UFC. Σας το λέω. Κοιτάξτε την, είναι τόσο ντροπαλή. Αυτό το κορίτσι έχει τόσο ταλέντα. Είναι τα πάντα για μένα. Αυτό το κορίτσι, με βοηθάει στα πάντα. Την αγαπώ.”

Screenshot_95

 

Επίσης είπε μεταξύ άλλων: “Είναι υπέροχο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως είμαι ευτυχισμένη με τη ζωή μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.”

Μάλιστα πραγματοποίησε δηλώσεις και στο διεθνούς φήμης αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο “ESPN” αναφέροντας τα εξής:

Δεν το περίμενα. Η Miesha Tate είναι γνωστή για το ότι είναι σκληρή, δυνατή,έχει μεγαλο πηγούνι και είναι καλή στο να παίρνει τιμωρίες, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την τιμωρία.”

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το μακέλειο στο Gay Club “Pulse” στο Ορλάντο απάντησε: “Είναι πολύ λυπηρό. Ευχόμουν αυτά τα πράγματα να μη συνέβαιναν πια. Η ειρήνη στον κόσμο είναι πολύ σημαντική. Δεν πιστεύω πως οι Η.Π.Α θα το αφήσουν να συμβεί ξανά. Θα σταματήσει.”

Τέλος, ο αντιπροέδρος του UFC δήλωσε: “Όπως θέλει κουράγιο να μπεις στο ρίνγκ, έτσι, θέλει κουράγιο να υπερασπιστείς αυτά που πιστεύεις, και είμαστε υπερήφανοι να είμαστε δίπλα στα μέλη της LGBTQ κοινότητας στον άγωνα τους για ισότητα. Σαν φίλοι και αλληλέγγοι, η ελπίδα μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να στηρίξουμε, και να βοηθήσουμε ομάδες ,όπως το κέντρο LGBTQ, το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στα LGBTQ άτομα”

 

 

 




Δες και αυτό!