Η Ίμπιζα ο πιο gay friendly προορισμός διακοπών

08/07/2016

Σε έρευνα άνω των 1.000 ατόμων από την gay κοινότητα παγκοσμίως, η Ίμπιζα κατονομάστηκε ως τον πιο φιλικό προς του gay θερινός προορισμός στην Ευρώπη, κερδίζοντας το 18% των ψήφων, όπως αποκάλυψε η εταιρεία On the Beach.

Ο δημοφιλής για τη νυχτερινή του ζωή προορισμός, ο οποίος προσελκύει πάνω από τα 2/3 Βρετανών τουριστών στις ακτές του, κάθε χρόνο ονομαζόταν ως ο πιο gay friendly προορισμός, με 1 στους 10 να κατονομάζει την Costa del Sol ως τον κορυφαίο δημοφιλέστερο gay προορισμό.

Το ανέκαθεν δημοφιλές ελληνικό νησί της Κέρκυρας χαρακτηρίστηκε ως τρίτο πιο gay friendly με 9%, ακολουθούμενο από την περιοχή της Costa Brava στην Ισπανία με 8%.

Περιέργως, η Μύκονος η οποία παραδοσιακά χαρακτηριζόταν ως η gay “πρωτεύουσα” της Ευρώπης, κατατάχθηκε στην πέμπτη θέση των πιο gay friendly προορισμών με ποσοστό 7%.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την On the Beach, αποκάλυψε επίσης ότι πολλά μέλη της LGBT κοινότητας αγνοούν τα πολυάριθμα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη κάθε έτος.

Ο Alistair Daly, διευθυντής Μάρκετινγκ του On the Beach, δήλωσε: “Η Ισπανία ήταν πάντα ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για την gay κοινότητα και με τόσες πολλές εκδηλώσεις Pride που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους…”.




Δες και αυτό!