Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα και συλλήψεις σε όσους προσπάθησαν να παρελάσουν

27/06/2016

Σε τουλάχιστον 19 συλλήψεις προχώρησε εχθές η τουρκική αστυνομία κατά LGBT ακτιβιστών που προσπάθησαν να παρελάσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του pride από τις τοπικές αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Γερμανός βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Βολκέρ Μπεκ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος δέκα λεπτά αργότερα.

«Δεν έχω ιδέα γιατί δύο άτομα από την αντιπροσωπεία μας, δύο νεαροί Γερμανοί, συνελήφθησαν. Δεν έκαναν τίποτε άλλο από όλους τους άλλους, να βρίσκονται απλώς κάτω από τον τουρκικό ουρανό», δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Βόλκερ Μπεκ.

Το Pride είχε προγραμματιστεί για εχθές αλλά δεν δόθηκε άδεια από τη νομαρχία Κωνσταντινούπολης, η οποία είχε επικαλεστεί λόγους ασφαλείας επειδή υπήρχαν απειλές από ισλαμικές και εθνικιστικές οργανώσεις για τη διοργάνωσή της εν μέσω νηστείας του Ραμαζανιού.

Κάποιες ομάδες ωστόσο συγκεντρώθηκαν στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης και προσπάθησαν να ξεκινήσουν την παρέλαση. Αρχικά τοποθέτησαν σημαίες ουράνιου τόξου σε κτίρια αριστερών κομμάτων της περιοχής τις οποίες λίγο αργότερα η αστυνομία κατέβασε. Ως αντίδραση η ομάδα διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας συνθήματα. Ακολούθησε κυνηγητό από την αστυνομία.

Αργά το απόγευμα μια ομάδα της οργάνωσης 15-20 ατόμων η οποία έκανε δηλώσεις συνελήφθη από την αστυνομία.

 




Δες και αυτό!