Το #stillBisexual στη μεγάλη οθόνη

21/06/2016

Πρόκειται για την εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο #stillBisexual, η οποία αρκετές φορές έχει γίνει trending στο twitter. Με το hashtag #StillBisexual αμφιφυλόφιλα άτομα μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες.

Μάλιστα, μερικές ιστορίες από το #StillBisexual έγιναν ντοκιμαντέρ με τίτλο “Why Should I Give a SH*t about Bisexuals?”. Το πρώτο ντοκιμαντέρ αφορά στους αμφιφυλοφίλους άνδρες και το δεύτερο ντοκιμαντέρ αφορά στις αμφιφυλόφιλες γυναίκες. Όμως, οι θεατές προς το παρόν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μόνο το πρώτο ντοκιμαντέρ στο διεθνές LGBT κινηματογραφικό φεστιβάλ “Frameline,” καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμος “χώρος” για το δεύτερο στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Στόχος του ντοκιμαντέρ, μάλιστα, θα είναι η καταπολέμηση του στίγματος γύρω από την ανδρική αμφιφυλοφιλία και η πρώτη προβολή του θα λάβει χώρα στο Roxie Theater του San Francisco. Ενώ χορηγός της προβολής είναι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αμφιφυλοφιλίας.”

Η δημιουργός τους, Nicole Kristal, δήλωσε:

“Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που το #StillBisexual θα είναι μέρος του Frameline. Επιλέχθηκε μια συλλογή βίντεο από τις νυχτερινές εξόδους μιας ποικιλόμορφης ομάδας αμφιφυλόφιλων ανδρών. Είναι πολύ καλό που το “Frameline” θα έχει μια βραδιά αφιερωμένη στα bi θέματα. Κάτι που δε μπορούμε να πουμε πως γίνεται στα άλλα LGBT φεστιβάλ.”

“Η ταινία ξεκινάει με έναν πρόλογο, ο οποίος απευθύνεται στο gay ανδρικό κοινό. Αρχικά ελπίζαμε,ί σως λίγο υπερβολικά αισιόδοξα, ότι θα προβλήθει παράλληλα με gay ταινίες και άρα οι gay άνδρες θα μάθαιναν στατιστικά που αφορούν την υγεία των bisexual ατόμων και έτσι θα “ανοιγόταν” η συζήτηση. Συμπεριλαμβάνει βίντεο του Greg Ward, David J. Cork,Jordan Blower.”

“Επίσης δημιουργήσαμε μια συλλογή βίντεο με τίτλο “Why Should I Give a S#*t about Bisexuals? (Γυναικεία έκδοση)”, αλλά το “Frameline” είχε “χώρο” στο πρόγραμμα του μόνο για ένα. Ελπίζουμε πως θα το μοιραστούμε με το κοινό όταν τελειώσουν οι προβολές της ανδρικής έκδοσης.”

Τέλος είπε,για εκείνους που δεν θα καταφέρουν να είναι στην προβολή της Τετάρτης:

“Από τη στιγμή που το “Frameline” μας δέχθηκε, μας έχουν πλησιάσει και άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ για την προβολή “Why Should I Give a S#*t about Bisexuals? (ανδρική έκδοση)”. Ελπίζουμε ότι θα έχει όλο και περισσότερο κοινό και ότι όλο και περισσότερος κόσμος “θα έρθει σε επαφή” με το #StillBisexual και λάβει μέρος στην εκστρατεία.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!