“Η τρυφερότητα των άκρων” του Γιώργου Ν. Ευσταθίου

15/06/2016

Με τον τίτλο “Η τρυφερότητα των άκρων” ο Γιώργος Ν. Ευσταθίου μάς συστήνει με το πρώτο του βιβλίο. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Οδός Πανός.

Παρουσίαση

Ήθελε τόσο να του πει: Μη φύγεις
στα πόδια του να πέσει, να συρθεί
με χέρια ανοιχτά ν’ αρχίσει παρακάλια.

Ήθελε τόσο να φωνάξει: Μείνε λίγο
τα ίδια λόγια πες μου, τα ίδια πάλι
ακόμα μια φορά κι ας είναι ψέματα.

Δεν έβγαλε μιλιά, δεν είπε ούτε λέξη
όχι πως μέτρησε να μην τσαλακωθεί
ήτανε θέμα αισθητικής και τίποτα άλλο.

[separator type=”thick”]

Λίγα λόγια για τον Γιώργο N. Ευσταθίου

Ο Γιώργος Ν. Ευσταθίου, ευβοεύς την καταγωγή, γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ με διευθυντές τον Μάνο Χατζιδάκι (1978 – 1981) και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (2003 – 2013). Στο μεσοδιάστημα δημοσιογραφούσε ως συντάκτης των περιοδικών ΠΡΟΣΩΠΑ του Άρη Δαβαράκη, Marie Claire και ΚΛΙΚ, DIVA, MEN, ΓΥΝΑΙΚΑ του Άρη Τερζόπουλου. Στίχους του έχουν μελοποιήσει ο Δημήτρης Παδημητρίου και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Η ποιητική συλλογή “Η τρυφερότητα των άκρων” είναι το πρώτο του βιβλίο.

[separator type=”thick”]

Βιβλιοπωλεία
Οδός Πανός, Διδότου 39 και Ιπποκράτους
Ιανός, (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)
Public, (πλ. Συντάγματος)
Πολιτεία
Πατάκης
Σίμος
Πρωτοπορία, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα)
Πουλουκτσή, (Θεσσαλονίκη – Κέντρο Βιβλίου)
Μαλλιάρης, (Θεσσαλονίκη)

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!