Outview Film Festival – Ραντεβού τον Απρίλιο του 2012!

10/06/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Το 5ο κατά σειρά Athens Gay & Lesbian Film Festival που είχε την φετινή του πρεμιέρα στις 27 Μαΐου στο Ινστιτούτο Θερβάντες έκανε την επίσημη λήξη του με μια μεγαλοπρεπή τελετή λήξης το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου με μια πληθώρα καλλιτεχνών και καλεσμένων στο Noiz.

Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν πάνω από 50 ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινίες μυθοπλασίας, 5 ταινίες από Έλληνες δημιουργούς, ταινίες βραβευμένες και ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Επίσημοι καλεσμένοι ήρθαν από το εξωτερικό στα πλαίσια του φεστιβάλ, η βραβευμένη συγγραφέας Sarah Waters της οποίας τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη και Αλεξάνδρεια, ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας μικρού μήκους “My name is Love” David Fardmar και ο παραγωγός του σκηνοθέτη Bruce LaBruce, Jurgen Brunning που παρακολούθησε το αφιέρωμα του Bruce LaBruce στο φεστιβάλ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλουμε να δώσουμε στο Ινστιτούτο Θερβάντες και σε όλο το προσωπικό του που μας προσέφερε απλόχερα και γενναιόδωρα τον χώρο του για να διεξάγουμε το φεστιβάλ έτσι επιτρέποντας μας να μειώσουμε το κόστος των εισιτηρίων από τα 7 ευρώ στα 5 και 3 ευρώ.

Φυσικά να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας και τους υποστηρικτές μας χωρίς τους οποίους το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να γίνει. Αυτοί είναι:

Υποστηρικτές
ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ
Ινστιτούτο Θερβάντες
British Council
Ινστιτούτο Goethe
Swedish Embassy
Norwegian Embassy
Norwegian Institute
Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Χορηγοί
Flex Sauna
Manix
Εκδόσεις Καστανιώτη
Paradise Sex Shop
S-cape
Noiz
GoGirl
Sodade
Jamon
Μυροβόλος

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επώνυμους καλεσμένους του φεστιβάλ που τίμησαν με την παρουσία τους το φεστιβάλ και που δίνουν έτσι το πολύ απαραίτητο visibility για το LGBT κίνημα. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσουμε τους:
Νατάσσα Καλογρίδη, Φώτη Σεργουλόπουλο, Γιώργο Χρανιώτη και Ελεωνόρα Αντωνιάδου.

Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον Νίκο Γιαβρόπουλο και τον Γιώργο Στριφτάρη για την εξαιρετική τους έκθεση που στόλισε το φετινό φεστιβάλ και την κριτική επιτροπή (Κων/νο Γιάνναρη, Λάγια Γιούργου, Τάσσο Θεωδορόπουλο, Έλενα Χριστοπούλου, Χρήστο Μήτση) για την υπομονή τους που είδαν 18 ταινίες για να ψηφίσουν ως καλύτερη ταινία “The secret diaries of Miss Anne Lister” και έδωσαν ειδικές μνείες στις ταινίες: “Homo@LV”, “Fake Orgasm” και “Sasha”. Το βραβείο κοινού καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε στην εναρκτήρια ταινία του φεστιβάλ “El Consul de Sodoma”.

Τα βραβεία δόθηκαν στην τελετή λήξης που έγινε στο Noiz το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου. Την βραδιά άνοιξε η μοναδική Ελένη Δήμου και ακολούθησε η βράβευση των ταινιών. Το βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής το παρέλαβε η Sarah Waters που θα το παραδώσει στην εταιρεία παραγωγής στην Αγγλία. Το βραβείο κοινού το παρέλαβε το Ινστιτούτο Θερβάντες που θα το παραδώσει στην ισπανική εταιρεία παραγωγής.

Δυστυχώς η Ρίτα Αντωνοπούλου λόγω ασθένειας δεν κατάφερε να παρευρεθεί τελικά και η Ελένη Πέτα δεν κατάφερε να εμφανιστεί λόγω τεχνικών προβλημάτων. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην τελετή λήξης. Αλφαβητικά είναι: Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Στάθης Δρογώσης, Nalyssa Green, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Ελένη Πέτα, Rous, Ζακ Στεφάνου.

Και πάνω από όλα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το φεστιβάλ με την παρουσία του.

Ραντεβού τον Απρίλιο του 2012!

Όλες οι φωτογραφίες είναι του Guram Chachanidze

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!