Πρόσφυγες στην Ελλάδα ωθούνται στη σεξ-εργασία για να επιβιώσουν

08/06/2016

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Independent” πρόσφυγες -ακόμα και έφηβοι- αιτούντες άσυλο στη χώρα μας, από το Αφγανιστάν και τη Σύρια, αναγκάζονται να “πουλήσουν” σεξ για 10-30 ευρώ προκειμένου να επιβιώσουν.

Αυτό συμβαίνει κυρίως στο Πεδίον του Άρεως, στη Πλατεία Βικτωρίας και τους γύρω δρόμους.

Ένας νεαρός σεξ-εργάτης πρόσφυγας από το Αφγανιστάν μίλησε στην εν λόγω εφημερίδα. Αρχικά, υποστήριξε ότι στο Πεδίον του Άρεως τον έφεραν κάποιοι φίλοι του και εκεί τον πλησίασαν κάποιοι μεγαλύτεροι άντρες.

“Κάνουμε σεξ με αυτούς τους τύπους και μας πληρώνουν, μου είπαν…”

Μάλιστα, ο νεαρός πρόσφυγα αποκάλυψε ότι στο Ίραν, όπου γεννήθηκε, είχε κάνει σεξ και με γυναίκες και άντρες αλλά ποτέ με μεγάλης ηλικίας άντρες.

“Νευρίασα… Είχα μόλις φθάσει, και έπρεπε να το κάνω αυτό για να βγάλω κάποια χρήματα. Δεν είχα καθόλου χρήματα. Στο αεροδρόμιο (σ.σ. στο παλαιό αεροδρόμιο του ελληνικού όπου διέμενε μαζί με άλλους πρόσφυγες) δεν υπάρχει καμία “υγιής” δουλειά. Μπορείς να πουλήσεις ναρκωτικά, σεξ ή να εργαστείς ως λαθρέμπορος και να βρεις πελάτες. Δεν είχα άλλη επιλογή, δεν είχα ούτε 20 λεπτά”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι, αφου έμεινε κάποιες ώρες στο πάρκο και αφού τον πλησίασαν αρκετοί άντρες. έκανε σεξ μ’έναν εξ αυτών για 20 ευρώ.

Ενώ, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι νέοι σεξ-εργάτες δεν είναι πάνω από 25 ετών και μάλλον κατάγονται από το Ιράκ, το Ιράν, το Κουρδιστάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Τέλος, ένας μεταφραστής, δήλωσε για το θέμα:

“Μερικά από τα αγόρια ντρέπονται να ζητήσουν χρήματα. Θα σου ζητησούν μετά, και μπορείς να τους πληρώσεις αν θέλεις.”

 

 

 




Δες και αυτό!