Γαλλία : Ο πρόεδρος του Ριζοσπαστικού κόμματος υπέρ του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου

09/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Ριζοσπαστικού κόμματος (Parti radical ) Jean-Louis Borloo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα στηρίξει σε “προσωπικό επίπεδο” το σχέδιο νόμου που έφερε το σοσιαλιστικό κόμμα για συζήτηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο σχετικά με το “άνοιγμα” του γάμου και σε άτομα του ιδίου φύλου και το οποίο θα έρθει για ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

«Η δημόσια αναγνώριση της αγάπης, είναι το ομορφότερο σύμβολο κατά των διακρίσεων», δήλωσε ο πρώην υπουργός πριν προσθέσει «το pacs μπορεί να έλυσε πολλά προβλήματα, αλλά δεν έλυσε το θέμα των διακρίσεων.»

«Καλώ όσους και όσες αυτό το σχέδιο νόμου ενοχλέι, να σκεφτούν τη νεολαία η οποίαδεν νιώθει καλά (…) Όταν σκεφτόμαστε τα όσα έχουν υποφέρει αυτά τα νεαρά θύματα από τις διακρίσεις και την ομοφοβία, και όταν γνωρίζουμε ότι είναι η πρώτη αιτία αυτοκτονιών, πρέπει να αναρωτιώμαστε », πρόσθεσε ο κύριος Borloo.

Τέλος κάλεσε όλους τους Γάλλους πολίτες, να κοιτάξουν «το παράδειγμα υπερ-καθολικών χωρών όπως η Ισπανία».

Πρόσφατα το Ριζοσπαστικό κόμμα στη Γαλλία είχε δηλώσει τις θέσεις του για τα ΛΟΑΔ θέματα, στηρίζοντας τα.

Επτά χώρες αναγνωρίζουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Ευρώπη, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Πορτογαλία και η Ισλανδία.

Στη Γαλλία, όλα τα κόμματα δηλώνουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους σε ΛΟΑΔ ζητήματα. Στην Ελλάδα, τα περισσότερα κόμματα απλά δεν σχολιάζουν. Πρόσφατο παράδειγμα, το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν εξέφρασε δημοσίως την θέση του και δεν απάντησε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί τους σχετικά με το ομοφοβικό σχέδιο νόμου στην Ουγκάντα, όταν οι περισσότερες χώρες και αρχηγοί κρατών αντέδρασαν αμέσως. Το antivirus περιμένει να δει πότε στην Ελλάδα θα καταλάβουν ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και όχι μόνο ίσες υποχρεώσεις.

 
Το περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!