Την Κυριακή η Πορεία Υπερηφάνειας της Κύπρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

27/05/2016
από

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο, η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2016 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Μαϊου 2016. Σημειώνεται ότι, το Open-Air Party με την Drag Queen Priscilla από το Jackie O’ Club της Μυκόνου, θα πραγματοποιηθεί χωρίς καμία αλλαγή, στο Garden Day & Night, το Σάββατο 28/5, στις 22:30, όπως έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί.

Η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξελιχθούν όλα κανονικά, δυστυχώς, όμως, οι τεχνικοί μας κρίνουν ότι η πραγματοποίηση της Ημέρας Υπερηφάνειας στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας δεν είναι εφικτή και υπό τις συνθήκες θα μπορούσε να καταστεί επικίνδυνη για την ασφάλεια του κοινού.

Όλες οι εκδηλώσεις μεταφέρονται για την επόμενη μέρα, την Κυριακή, 29/5 στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, αρχίζοντας από τις 15:00 το απόγευμα με δραστηριότητες για παιδιά και έφηβους. Η Πορεία Υπερηφάνειας θα ξεκινήσει στις 17:30, θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και θα καταλήξει και πάλι στον Δημοτικό Κήπο με ένα εορταστικό πάρτι με πολλούς καλλιτέχνες, ζωντανή μουσική, φαγητό,ποτό και χορό.

acceptCY

Η accept ΛΟΑΤ Κύπρου είναι η μοναδική εγγεγραμμένη ΛΟΑΤΙ οργάνωση στον έφορο σωματείων την Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελείται από ενεργούς εθελοντές. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που απαρτίζεται και αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνοτικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής προέλευσης, γλώσσας, κατάστασης υγείας, σωματικής κατάστασης ή άλλου γνωρίσματος και διεκδικούμε σταθερά, αλλά δυναμικά την αποδοχή, την αλληλοαποδοχή, χειραφέτηση και αλληλοϋποστήριξη, εναρμονίζοντας σε ισότιμη βάση την κυπριακή κοινωνία με θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤI κοινότητα.
Η ενέργειες μας επικεντρώνονται:
• Στην προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤΙ προσώπων και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.
• Στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ίδιας της κοινότητας αλλά και της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικής υγείας.
ΛΟΑΤΙ: Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς, Intersex.
Όραμα μας είναι η διαμόρφωση μιας κοινωνίας βασισμένης στο σεβασμό του κάθε ατόμου και της διαφορετικότητας του, απαλλαγμένης από διακρίσεις και προκαταλήψεις ιδίως όσο αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!