Θετική Φωνή: Πάρε και εσύ μέρος στην έρευνα και “πες μας πως εξετάζεσαι για ΗΙV!”

09/05/2016

Στο πλαίσιο της σταθερής και διαρκώς επεκτεινόμενης συνεργασίας του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” με οργανισμούς και ιδρύματα διεξαγωγής ερευνών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την συμμετοχή της “Θετικής Φωνής” και των Κέντρων Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε μια Πανευρωπαϊκή Έρευνα η οποία εντάσσεται στο έργο “Euro HIV-EDAT: Επιχειρησιακή γνώση για τη βελτίωση της έγκαιρης HIV διάγνωσης και θεραπείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων στην Ευρώπη”. Το έργο εκτελείται ως μια συνεργασία πολλών κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών στην Ευρώπη ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μπορείτε να βρείτε, εδώ: https://eurohivedat.eu/

Ένα από τα πακέτα εργασίας του έργου (Νο 9) έχει ως στόχο να αξιολογήσει την αποδοχή και τη σκοπιμότητα των καινοτόμων στρατηγικών και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της συμβουλευτικής και της εξέτασης για τον ιό HIV και ως εκ τούτου στην προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης του HIV. Για να επιτευχθεί αυτό, πρόκειται να διεξάγουμε μια online έρευνα που επικεντρώνεται σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες σε 9 χώρες: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Η “Θετική Φωνή” λοιπόν και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint”, ως οι εταίροι αυτής της μελέτης για την Ελλάδα, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε στην εν λόγω έρευνα, κλικάροντας στον παρακάτω σύνδεσμο, τα αποτελέσματα της οποίας θα βοηθήσουν στην δημιουργία μιας καλύτερης εικόνας στην Ευρώπη σχετικά με τις διάφορες καινοτόμες μεθόδους διαγνωστικών εξετάσεων που αποσκοπούν στην προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης του ιού HIV. Η έρευνα μπορεί να απαντηθεί τόσο από ανθρώπους που είναι θετικοί όσο και από ανθρώπους που είναι αρνητικοί στον ιό HIV.

“Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την συμβολή σας στο εγχείρημά μας αυτό!¨

Για να λάβετε μέρος στην έρευνα, πατήστε εδώ…

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!