#GiveElsaAGirlfriend: Nα γίνει η Έλσα η πρώτη λεσβία ηρωίδα της Disney

06/05/2016

Μια νέα καμπάνια φαίνεται να έχει ξεκινήσει στο Twitter από τους φαν της (animation) ταινίας “Frozen” που ζητούν η βασίλισσα Έλσα να κάνει coming out ως λεσβία, στο sequel που ετοιμάζεται.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #GiveElsaAGirlfriend, οι χρήστες έχουν πιάσει κουβέντα για το πώς μπορεί να στηριχτεί αφηγηματικά η ηρωίδα ως δυναμικό και θετικό gay icon και πώς θα λειτουργούσε η επιρροή της ως σύμβολο συμφιλίωσης με το ταμπού της γκέι γυναίκας.

Ενδεικτικά να σας πούμε ότι μέσα σε δύο ώρες το «Dear @Disney, #GiveElsaAGirlfriend» έγινε retweet 2.700 φορές.

«Η βιομηχανία του θεάματος, και η Disney συγκεκριμένα, μάς έχει δώσει παραδείγματα κοριτσιών που ερωτεύονται τέρατα, άγρια πλάσματα, έντομα. Αλλά ποτέ δεν έχει επιτρέψει μία γυναίκα να ερωτευτεί μία άλλη γυναίκα…»

«Πολλά μέλη της LGBT κοινότητας έχουν ερμηνεύσει το ”Frozen” ως μεταφορά της εμπειρίας του coming out, της αποδοχής του ποιος/ποια πραγματικά είσαι. Παρόλα αυτά η Ελσα, η κυρίαρχη ηρωίδα, θα καταλήξει μάλλον να παντρεύεται κι εκείνη κάποιον πρίγκιπα στο sequel…»

«Σκεφτείτε όμως πόσο ένα θετικό queer πρότυπο είναι αναγκαίο στα κορίτσια που γνωρίζουν ότι είναι γκέι από μικρή ηλικία και πνίγονται, ντρέπονται, δεν έχουν που να στηριχτούν…»

Να θυμίσουμε ότι το «Frozen 2» είναι ήδη σε παραγωγή και η πρεμιέρα του προγραμματίζεται για το 2008.

πληροφορίες από flix.gr




Δες και αυτό!