11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ: “Παίρνουμε θέση, κόβουμε τη ρητορική μίσους”

24/04/2016

Θέση παίρνει η ομάδα της καμπάνιας “11528- ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”, με αφορμή τα σχόλια μίσους που σημειώθηκαν μετά την προβολή του 1ου βίντεο που κυκλοφόρησε.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της ομάδας:

“Η ορατότητα της ομόφυλης συντροφικότητας έβγαλε από τη ντουλάπα τα ξεχασμένα ανθρώπινα δικαιώματα και παράλληλα το κρυμμένο μίσος. Με αφορμή την εμφάνιση σχολίων μίσους μετά την προβολή του 1ου βίντεο της Καμπάνιας “ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” παίρνουμε θέση απέναντι στη ρητορική μίσους που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημοκρατία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Περιεχόμενο που χρησιμοποιεί ένα λόγο κυβερνομίσους από όπου κι αν προέρχεται όταν φτάνει στη σελίδα μας θα αναφέρεται άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες, θα κινητοποιούνται οι μηχανισμοί που εξετάζουν και χαρτογραφούν διαδικτυακά τα ακραία αυτά φαινόμενα μισαλλοδοξίας και θα απομακρύνονται από τη σελίδα με απόκρυψη ή διαγραφή.

Με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον εαυτό και την/τον συνάνθρωπο, ας συνεχίσουμε να “κόβουμε το μίσος” ψύχραιμα και με ορατή την παρουσία μας.” 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!