Greek Designer Stelios Koudounaris

22/04/2016

Layering γραμμές που θυμίζουν αρχαία Ελλάδα, rock κομψότητα και έντονος δυναμισμός που δεν αποποιείται την εύθραυστη πλευρά των γυναικών, είναι μερικοί όροι, που όλοι οι λάτρεις της ελληνικής μόδας θα καταλάβαιναν με ευκολία πως απευθύνονται στον Στέλιο Κουδουνάρη.-

Με καταγωγή από την Κύπρο και έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου η μόδα και το ρούχο ήταν μέρος της καθημερινότητας του, αποφασίζει να σπουδάσει σχέδιο μόδας στην Αθήνα και το 2008 να παρουσιάσει την πρώτη του collection. Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την ζωή του εκτός της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς λατρεύει την Αθήνα και τις περιπλανήσεις στις ποικιλόμορφες εικόνες της.

04

Οι παράγοντες που τον ώθησαν κυρίως να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι δύο, πρώτων η κριτική του ματιά πάνω στα ρούχα που τον έκανε πάντα να οραματίζεται πως θα ήθελε να είναι το κάθε σχέδιο που έβλεπε και δεύτερον το προσωπικό στιλ των ανθρώπων που συναντάει στην καθημερινότητα του. Στιλ όπως και ο ίδιος φροντίζει να εξηγεί κάθε φορά, δεν είναι απαραίτητα ο τρόπος ντυσίματος, αλλά η αύρα του κάθε ανθρώπου, η κίνηση του και το χαμόγελό του.

ma5

Ο τρόπος που σχεδιάζει ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι minimal και παράλληλα πολύπλοκος, προτιμάει αυτό που κάνει τα ρούχα του να ξεχωρίζουν να είναι τα προσεγμένα κοψίματα, με έμφαση στο πατρόν και τα ποιοτικά και προσεγμένα υφάσματα. Στην χρωματική του παλέτα θα βρείτε πάντα το μαύρο στο οποίο δείχνει αδυναμία και το λευκό, χωρίς να φοβάται βέβαια να τα αναμίξει με έντονα χρώματα όπως κίτρινο και baby blue η ροζ.

01

Σήμερα και αφότου έχουν περάσει 8 χρόνια από το ξεκίνημα του και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 20 συλλογές, βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, τις συλλογές του τις συναντάμε σε περισσότερα από 75 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό από την Αμερική μέχρι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από την Ρωσία μέχρι την Ιταλία, ενώ το showroom του βρίσκεται στην οδό Αχαιού 15 στο Κολωνάκι.

stelios-koudounaris-men-aw14-195480

firemeetgasoline

Το Fire meet Gasoline είναι ένα fashion blog που δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Αρσένιο Παναγιωτίδη και τον Ιωάννη Μεκιάμη και έχει ως έδρα την Θεσσαλονίκη.
Παρακολουθώντας το “Fire meet Gasoline” θα βρείτε πολλές street style φωτογραφήσεις μας, τα καθημερινά μας outfit και ελπίζουμε πολύ έμπνευση για τις δικές σας εμφανίσεις.




Δες και αυτό!