Η Αλβανική LGBT κοινότητα στο Athens Pride

02/06/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

 

Ανακοίνωση αλβανικής LGBT ομάδας για την συμμετοχή της στο φετινό Athens Pride :

H ομάδα για την προώθηση των δικαιωμάτων των LGBT ατόμωνPINK Embassy / LGBT PRO Albania θα είναι η πρώτη αλβανική οργάνωση που θα παρελάσει στο Athens Pride, με αποστολή 25 μελών. Αλλά θα είναι κι η πρώτη ομαδική συμμετοχή της Αλβανίας σε παρέλαση περηφάνιας γενικά.

Η Αλβανία είναι από τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης στο κίνημα LGBT. Πολλά LGBT άτομα σε ολόκληρη την Αλβανία ζουν υπό το φόβο του αποκλεισμού και της βίας από το περιβάλλον τους και δεν δηλώνουν την σεξουαλικότητα τους.

Η PINK Embassy / LGBT PRO Albania θέλει σύντομα κάθε γκέι, λεσβία, αμφισεξουαλικός/η και τρανσεξουαλικός/η στην Αλβανία να αισθάνεται υπερήφανος/η για το άτομό του/της. Προσπαθεί να βελτιώσει τη στάση και τη συμπεριφορά της αλβανικής κυβέρνησης και της κοινωνίας έναντι των LGBT προσώπων και θεμάτων, καθώς και τη συνολική ενσωμάτωσή τους σε όλες τις πτυχές της αλβανικής ζωής.

Στον ένα χρόνο από την ίδρυσή μας, το αλβανικό LGBT κίνημα έχει γίνει πιο ορατό στη χώρα και σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτό το καταφέραμε με την υποστήριξη από τις φίλες και τους φίλους μας και τους συμμάχους, στην Αλβανία και την Ευρώπη, από τις διπλωματικές αποστολές και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλοί Αλβανοί/ές LGBT επίσης ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα καιπιθανά κρύβονται από οικογένειες, φίλες και φίλους. Εμείς θα παρελάσουμε και θα ενώσουμε τις φωνές μας με το Athens Pride και για αυτούς/ες, με την ελπίδα ότι του χρόνου θα διοργανώσουμε το πρώτο Tirana Pride στην αλβανική πρωτεύουσα.

Το Athens Pride αποτελεί ένα νέο ορόσημο για εμάς. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε όλη την κοινωνία της Αλβανίας: Σεβαστείτε τα δικαιώματα των παιδιών, των αδελφών, των γονιών, των φίλων και των γειτόνων σας.

Σήμερα ενωνόμαστε με την αθηναϊκή υπερηφάνεια με το σύνθημα: ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!

 

pride: http://www.athenspride.eu

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!