Αυτό είναι το πρώτο gay ζευγάρι που υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης στην Καλαμάτα

08/04/2016

Γεγονός είναι το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης gay ζευγαριού στην Καλαμάτα, καθως ήδη κατατέθηκε σε συμβολαιογράφο της πόλης και στη συνεχεια καταχωρήθηκε στο ληξιαρχείο.

Η πράξη, υπεγράφη στη συμβολαιογραφο Ελένη Χαριτση και μάρτυρας ήταν η στενή φίλη του ζευγαριού και διευθυντρια του ΙΚΑ, Βαγια Αγαδακου. Ο Πίτερ-Τζον, με καταγωγη από την Καλαμάτα εχει μεγαλώσει στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν.Αφρικης και εχει διατελέσει πρόξενος επί τιμή της Αγγλίας στη χώρα μας. Ο Φιλιπ έχει μεγαλώσει κι αυτός στο Γιοχανεσμπουργκ. Το ζευγαρι -που ζει μαζι αρκετά χρόνια στην Καλαμάτα- είχε υπογραψει συμφωνο συμβιωσης και στη Ν.Αφρικη ήδη από το 2012.

Η Βάγια Αγαδάκου, μιλώντας στο tharrosnews.gr δήλωσε τιμή και ιδιαίτερη χαρά που ήταν μάρτυρας στην υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης. «Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να συμμετέχω στην τακτοποίηση θεμάτων που μέχρι σήμερα στην κοινωνία στέκονταν με ρατσιστική διάθεση και αποκλεισμό. Γι’ αυτό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συμμετείχα ως μάρτυρας σε αυτή τη διαδικασία-τακτοποίηση και επιπλέον πρώτη φορά στην πόλη μας, την Καλαμάτα, μετά την ισχύ του νόμου στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο καταπληκτικούς ανθρώπους. Και είναι εκπληκτικό αυτό που εισέπραξα από τα πρόσωπά τους, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Τους ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν και εύχομαι να είναι για πάρα πολλά χρόνια μαζί και ευτυχισμένοι», σχολίασε η κα Αγαδάκου.



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!