2ο LGBTQI Pride Κρήτης: Απέναντι στο σκοταδισμό

06/04/2016

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας/έκφρασης φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Το 2ο LGBTQI Pride Κρήτης οφείλει να λάβει χώρα και φέτος, ενώ όσοι/όσες το εμποδίζουν θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά πριν σταθούν απέναντί του.

Να σκεφτούν καλά πως, σε ένα τόπο με μεγάλη αντιφασιστική ιστορία, δεν χωρούν ρατσιστικές φωνές όπως αυτές που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρεθύμνου, με τις οποίες επιχειρήθηκε να απορριφθεί το αίτημα παραχώρησης χώρου.

Να σκεφτούν καλά πως, σε έναν τόπο όπου παραμένει ανοιχτή η πληγή του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι συνθήκες που τον γέννησαν, αλλά και οι συλλογικές ευθύνες παραμένουν ακόμα ενεργές.

Σε αυτόν τον τόπο λοιπόν, οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε στήνει εμπόδια πάνω σε ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές βάσεις, έχει διαλέξει ήδη την σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας.

Πιστοί στις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κόμματός μας, αλλά και της πρόσφατης Συνδιάσκεψης της Νεολαίας μας, απαιτούμε από τον Δήμο Ρεθύμνου και από τους πολίτες του να βάλουν στο περιθώριο τέτοιες φωνές και αντιλήψεις.

Το 2ο Pride Κρήτης πρέπει να πραγματοποιηθεί στο χώρο όπου η επιτροπή του αιτείται – χώρο κεντρικό, ανοιχτό και ορατό. Η εποχή όπου η LGBTQI κοινότητα όφειλε να περιορίζεται αποκλειστικά σε υπόγεια και μικρά γκετοποιημένα μαγαζιά, βορά σε επιθέσεις και καταστολή, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!