Hatha Yoga με το 10%

03/04/2016

Έχεις ακούσει για το πόσο καλό κάνει η γιόγκα και πάντα ήθελες να μάθεις ιδίως σ’ ένα lgbtq+ περιβάλλον; Το 10% σε συνεργασία με τον Κώστα, ασκούμενο για πολλά χρόνια στη γιόγκα, προτείνουν μαθήματα χάθα γιόγκα ως αντίδοτο στην έλλειψη ουσιαστικής επαφής με το σώμα μας, στην έλλειψη άσκησης αλλά και στο συσσωρευμένο σφίξιμο του σώματος που προκαλείται απο τον ταραγμένο, με προβλήματα και ανησυχίες, νου.

θα μάθουμε για τις ασκήσεις σώματος (Ασανας), τις αναπνευστικές ασκήσεις (Πραναγιάμα), το διαλογισμό (Ντυάνα) και στοιχεία της θεωρίας της γιόγκα (Γιόγκα Σούτρας του Πατάντζαλι).

Τα οφέλη από την πρακτική της γιόγκα είναι πολλά: σαφής βελτίωση της υγείας, αύξηση ευλυγισίας, τόνωση/ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης και του μυοσκελετικού συστήματος, ανακούφιση από το άγχος, ψυχολογική εξισορρόπηση και για όσες και όσους έχουν πνευματικές ανησυχίες – πνευματική υποστήριξη.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο 13:00-15:00 στο Μοναστηράκι (Αγάθωνος 6, 1ος όροφος) και στοιχίζουν μόνο το συμβολικό ποσό των 3 ευρώ το μάθημα, ώστε να καλύπτουμε τα έξοδα του χώρου.

Διδάσκει εθελοντικά ο Κώστας. Ασκείται στη γιόγκα και το διαλογισμό, πλάι στη δασκάλα του, από το 2001. Κάνει χοροθεραπεία από το 2007. Σπουδάζει κλασσικό Ινδικό χορό από το 2010. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η ινδική φιλοσοφία, οι χοροί απ´ όλο τον κόσμο, οι μέθοδοι ίασης σώματος-ψυχής μέσω της τέχνης αλλά και της ψυχοθεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 6941 447 041 ή στο [email protected]

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!