Μετρό Λονδίνου: Μετονομάζουν τη γραμμή “Jubilee” σε “Pride” προς τιμήν της LGBTI κοινότητας

01/04/2016

O οργανισμός μεταφορών του Λονδίνου αποφάσισε να μετονομάσει τη γραμμή “Jubilee” του Mετρό σε “Pride”, προς τιμήν της LGBTI κοινότητας.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε τον περασμένο όταν αποφασίστηκε η δημιουργία μιας νέας γραμμής που θα έχει το όνομα “Elizabeth” και θα είναι αφιερωμένη στη Βασίλισσα. Μιας και η “Jubilee” γραμμή αναφέρεται εξίσου στη Βασίλισσα, αποφασίστηκε η μετονομασία για να αποφευχθεί η σύγχυση.

Η γραμμη, η οποία ξεκινά από το Stanmore και καταλήγει στο Stratford θα φέρει πλέον το όνομα “Pride” με στόχο να γιορτάσει τη διαφορετκότητα της πόλης. Μάλιστα, στους νέους χάρτες που θα τυπωθούν θα αποτυπώνεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ο Mike Brown, ο Επίτροπος Μεταφορών του Λονδίνου δήλωσε: “Η γραμμή Pride είναι μια μεγάλη προσθήκη στο δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου και είναι ένας φανταστικός τρόπος για να γιορτάσουμε την ποικιλομορφία σε αυτή τη μεγάλη πόλη.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!