TGEU: «Ο αυτοπροσδιορισμός για τους τρανς ανθρώπους στην Νορβηγία θα είναι σύντομα πραγματικότητα»

19/03/2016

Η Transgender Europe (TGEU) καλωσορίζει τις προταθείσες νομικές μεταρρυθμίσεις για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, που κατέθεσε το Νορβηγικό Υπουργείο Υγείας, σήμερα. Οι νομοθετικές αυτές προτάσεις επιτρέπουν τη νομική αναγνώριση του φύλου βασισμένη στον αυτοπροσδιορισμό του φύλου, δίχως ιατρικές προϋποθέσεις.

Η δυνατότητα γρήγορης, προσβάσιμης και διαφανούς διαδικασίας για τη νομική αναγνώριση του φύλου είναι κρίσιμο σημείο, εάν περάσει στο σχέδιο νόμου, και θα διασφαλίσει που οι τρανς άνθρωποι, δε θα αντιμετωπίζουν μη αναγκαία εμπόδια και συμπεριφορές που συνιστούν διάκριση. Πρέπει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία της χώρας, απαιτεί από τους τρανς ανθρώπους να έχουν υποβληθεί σε στείρωση καθώς και ψυχιατρική διάγνωση, ώστε να αναγνωριστεί νομικά το φύλο τους.

Ο SteinWolff Frydenlund, Νορβηγός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Transgender Europe, δήλωσε: «Αυτή η μεταρρύθμιση από τη Κυβέρνηση της Νορβηγίας επιτέλους θα σέβεται τα τρανς δικαιώματα στη Νορβηγία, και θα διορθώσει λάθη ετών και πρακτικές διακρίσεων που τα συνόδευαν».

Η Arja Voipo, συν-πρόεδρος της Transgender Europe, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε μία ακόμη χώρα της Ευρώπης που νομοθετεί με βάση τον αυτοπροσδιορισμό των τρανς ανθρώπων, μάλιστα θεωρούμε σημαντικό πως επεκτείνει το δικαίωμα αυτό και στα ανήλικα πρόσωπα».

πηγή: transs.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!