Συνέντευξη: Τhe Avener

18/03/2016

Με ένα «So French Touch of Elegance» θα κάνει ποδαρικό φέτος ο Απρίλιος. Τουλάχιστον για αυτούς που θα βρεθούν στη σκηνή του Gazi music hall στις 2 Απριλίου. To πρώτο “Bonjour Athenes Dance Festival” είναι γεγονός με τον Αvener να έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως headliner dj. Αφού λοιπόν ακούσαμε κάποιες από τις επιτυχίες του (όπως το «To Let Myself Go», το «Hate Street Dialogue» και το «Fade Out Lines») για να μπούμε στο πνεύμα, ήρθε η στιγμή να συνομιλήσουμε με τον δημοφιλή μουσικό παραγωγό από τη Γαλλία, στην πρώτη του συνέντευξη πριν επισκεφθεί τη χώρα μας.

Η πρώτη μας ερώτηση έχει να κάνει με την εμφάνισή του στην Ελλάδα, καθώς και με το τι να περιμένουμε όλοι εμείς που θα τον παρακολουθήσουμε. Τα τραγούδια του, εξάλλου, αποτελούν αγαπημένες επιλογές πολλών ραδιοφωνικών παραγωγών στη χώρα μας, πράγμα που κάνει την προσμονή ακόμα μεγαλύτερη. Ο ίδιος πολύ απλά μας απαντά: “Σίγουρα θα είναι κάτι το μοναδικό. Κάθε σόου είναι μοναδικό, εξαιτίας του κόσμου που βρίσκεται εκεί. Αυτός το δημιουργεί και είναι υπεύθυνος για τον ξεχωριστό χαρακτήρα κάθε εμφάνισης. Από μεριάς μου θα προσπαθήσω να σας δώσω μιας αξέχαστη εμπειρία και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε τη μουσική”.

The-Avener-Press-Shot-Web

Δεν μπορούμε να μη ρωτήσουμε και για το πως νιώθει που θα επισκεφθεί τη χώρα μας. Αλήθεια, ο ίδιος γνωρίζει Έλληνες καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί; “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επισκεφθώ την Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και ανυπομονώ. Δεν είμαι σίγουρος αν γνωρίζω καλλιτέχνες που είναι από εδώ. Αν τώρα έβλεπα κάποιον που έχει ταλέντο, θα συνεργαζόμουν με ευχαρίστηση μαζί του. Δεν έχει σημασία για εμένα από που είναι κάποιος. Οπότε όλα είναι πιθανά”.

Όσο του μιλάμε, η τελευταία του επιτυχία παίζει ασταμάτητα στο μυαλό μας. Λογικό αν σκεφτείς ότι τo “Let Myself Go”, βρίσκεται στην κορυφή των charts αρκετών ευρωπαϊκών χωρών (και στη δική μας). Την περίμενε όλη αυτή την επιτυχία; “Ποτέ δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο. Είναι όμως πολύ όμορφο να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις, εκεί που βάζει το μυαλό σου και τη δύναμή σου, έχει επιτυχία. Ότι δεν αρέσει μόνο σ΄εσένα, αλλά και στον κόσμο γύρω σου”.

Αναρωτιόμαστε πως ξεκίνησε αυτή η διαδρομή για τον ίδιο αλλά και γιατί επέλεξε το όνομα “Αvener” (σ.σ το πραγματικό του όνομα είναι Tristan Casara); “Το όνομα απλά προέκυψε. Κάπου είδα τη λέξη και μου άρεσε. Έτσι αποφάσισα να τη χρησιμοποιήσω ως ψευδώνυμο. Τώρα για το πως ξεκίνησε όλο αυτό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να σου πω. Απλά κάνω τη δουλειά μου, κάνω αυτό που μ΄αρέσει και ποτέ δεν προσπάθησα να γίνω super star. Χρειάζεται να έχεις υπομονή και να μην τα παρατάς, σε ότι κάνεις. Απ΄ότι φαίνεται, έκανα το σωστό και συνέχισα να προχωρώ προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή είναι μόνη η αρχή της διαδρομής”.

Θέλοντας να τον γνωρίσουμε περισσότερο, τον ρωτάμε για τι άλλο του αρέσει, πέρα από τη μουσική; “Μ’ αρέσει πολύ να πιλοτάρω αεροπλάνα. Έτσι όποτε υπάρχει ελεύθερος χρόνος, τον αξιοποιώ ώστε να βελτιώσω τις ικανότητές μου σ΄αυτό”.

The-Avener-2

Η συζήτηση καταλήγει στο κομμάτι των LGBT δικαιωμάτων. Ζητάμε από τον ίδιο να στείλει ένα μήνυμα στους θαυμαστές τους, εδώ στην Ελλάδα που είναι gay, λεσβίες, αμφί, τρανς κλπ. Χωρίς δισταγμό μας απαντά: “Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να διαλέξει τη ζωή που του ταιριάζει και να αγαπήσει αυτόν/ή που θέλει. Και το πιο βασικό πράγμα είναι ότι κανένας σ΄αυτόν τον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να μας το απαγορεύσει. Σας προσκαλώ όλους. Θέλω να είστε βέβαιοι ότι θα χαρώ πολύ να σας δω”.

Αvener, με τι να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη; “Με το ότι στη ζωή όπως και στη μουσική δεν υπάρχουν ταμπέλες!” [separator type=”thick”]

Πληροφορίες

Τοποθεσία: GAZI MUSIC HALL 13, Ιερά Οδός 7, Αθήνα

Ημερομηνία: 2 Απριλίου 2016/Οι πόρτες ανοίγουν: 19:00, SHOW STARTS @ 20:00

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!